Nyhetsdøgnet 14. Juli

Dette er en oppdatering av lokale, regionale, nasjonale og internasjonale nyheter.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

Troms

15:15

Kvaløya: Politiet melder at en personbil har kjørt av Salarøyvegen og brukket en strømstolpe. Føreren, en mann i 50-årene, er uskadet. Han er pågrepet og mistenkt for promillekjøring. Førerkortet til mannen er beslaglagt og det blir tatt blodprøve, skriver politiet på Twitter.

09:21

Tromsø: Politiet har avholdt promillekontroll på Langnes. 54 bilførere ble kontrollert og alle passerte testen, opplyser politiet.

06.36

Tromsø: En beruset mann i 50-årene ble satt i fyllearresten av politiet. Mannen hadde sovnet i en taxi og taxisjåføren klarte ikke å få liv i ham.
50-åringen var ikke i stand til å ta vare på seg selv, melder politiet på Twitter.

04.12

Tromsø: Flere elger svømte over til Tromsøya i natt. Politiet og Tromsø ettersøksring samarbeidet for å holde de unna sentrumsgatene. Det ble også observert to elger til på nordenden av rullebanen på flyplassen.
Klokken 06:06 kunne politiet opplyse om at elgene hadde trekt nordover på Tromsøya og vekk fra sentrum. Les mer om saken her.

01:41

Manndalen: For tredje kvelden på rad hadde en mann i 50-årene vært et ordensproblem på "Riddu-Riddu" festivalen. Politiet tok med mannen til Tromsø og satt han i fyllearresten. 50-åringen anmeldes for ordensforstyrrelse, samt for å ikke ha etterkommet pålegg fra politiet. Det melder Troms politidistrikt på Twitter.

Nordland

11:09

Bodø: Politiet har stoppet en bilfører ved City Nord og anmeldt sjåføren for kjøring uten førerkort, skriver politiet på Twitter.

07.15

Håkvik: Politiet holdt fartskontroll i en 60-sone. En kvinnelig sjåfør ble mål til 99 km/t. Hun anmeldes og får førerkortet inndratt, skriver politiet på Twitter.

06.00

Bodø: En overstadig beruset person valgte å sitte utenfor politihuset i Bodø og ringe nødtelefon syv ganger, melder politiet. Personen var ikke i nød, men ropte og skrek slik at naboer våknet. Personen ble innsatt i fyllearresten.

00.13

Brønnøysund: En mann i begynnelsen av 30-årene kjørt fra fest i beruset tilstand. Politiet fikk kontroll på vedkommende og han ble fremstilt for blodprøvetaking og anmeldes. Det opplyser Politiet i Nordland på Twitter.

Finnmark

06.28

Hammerfest: En beruset person ønsket å ta seg inn på adresse som ikke var hans egen. Personen ble hentet av politiet og brakt hjem.

06.06

Alta: Fører av personbil stanset, mistenkt for fyllekjøring. Sak opprettes og forholdet etterforskes, melder politiet på Twitter.

Norge

Mattis sier Norge har en ledende rolle i arbeidet for sikkerhet i nord

USAs forsvarsminister James Mattis gir sin anerkjennelse til Norges politikk i nordområdene. Les mer her.

Tenåring i stjålet bil forsøkte å stikke av fra politiet

En mann i slutten av tenårene er pågrepet på Tynset i Hedmark etter at han natt til lørdag forsøkte å stikke av fra politiet i en stjålet bil. Les mer.

DSB setter inn seks nye skogbrannhelikoptre

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) øker antallet skogbrannhelikoptre fra 16 til 22 for å hjelpe til med å slokke skogbrannene i Sør-Norge. Les mer her.

Mann til sykehus etter masseslagsmål i Oslo

En mann i 20-årene ble kjørt til sykehus med en stygg flenge i ansiktet etter et slagsmål i Oslo natt til lørdag. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet. Les mer her.

Verden

28 skadd under årets okseløp i Spania

Seks personer ble skadd på den siste dagen av okseløpet i spanske Pamplona. Dermed er 28 mennesker blitt skadd, to av dem spiddet, under årets festival. Les mer.

Israel besvarer rakettangrep fra Gaza

Den israelske hæren har angrepet flere mål på Gazastripen som svar på at over 30 raketter og granater ble skutt mot Israel natt til lørdag.
Les mer om saken her.

Nancy Sinatra er død

Nancy Sinatra, som var Frank Sinatras første av hans fire koner og mor til hans tre barn, er død, 101 år gammel. Les mer.

Tidsskrift: Weinstein innrømmer å ha tilbudt filmroller mot sex

Filmprodusenten Harvey Weinstein innrømmer å ha tilbudt filmroller i bytte mot sex, ifølge et britisk tidsskrift. Men det avviser advokaten hans.
Les mer om saken her.

USA og Ungarn boikotter FN-pakt om migranter

Bare USA og Ungarn var imot da 190 land i FN fredag ble enige om en internasjonal samarbeidsavtale om migrasjon og migranter. Les mer her.