En halv time senere hadde hun dratt i land en lakserugg på 17,4 kilo. Marie var med på Camp Villaks som hun deltok i for andre gang, og hun måtte ha hjelp av instruktør Steinar Holen til å få laksen på land.

– Det hele var nesten uvirkelig, sa Marie på telefonen til Folkebladet på fredag. Marie forteller at hun langt fra er noen erfaren fisker, og var med på Camp Villaks for å lære litt mer om hvordan man fisker laks. Sammen med 22 ungdommer var hun med på Camp Villaks sist helg i regi av Målselv jeger- og fiskeforening.

Fikk storlaksen

Marie forteller at hun sist lørdag stilte i kortsonen fra klokken fire til tolv på kvelden, og da fikk hun en laks på rundt et og et halvt kilo.

– Så stilte jeg igjen med fiskestang og sluk klokken seks søndag morgen, Jeg hadde knapt stått der ti minutter da det rykket voldsom i snøret, så hardt at jeg var overbevist om at sluken hadde satt seg fast i elvebunnen. Men da jeg dro litt i stanga forsto jeg at det var fisk jeg hadde fått, sier Marie som med fangsten søndag morgen har fått en av de virkelig store laksene så langt i denne sesongen i Målselva.

– Da vi nesten hadde laksen oppe så jeg hvor stor den egentlig var, og jeg ble faktisk litt forskrekket.

Minneverdig

Hun forteller at hun fikk et kraftig kick som hun gikk med hele søndagen.

– Nå har jeg jo fått det hele litt på avstand, men det var en opplevelse jeg kommer til å huske, sier 18-åringen som røper at hun allerede har smakt på storlaksen hjemme i Signaldalen.

Knuste fjorårsrekorden

I fjor var største fisk tatt under Camp Villaks på 7,5 kilo, så Maries laks på 17,4 kilo er langt større enn fjorårets besteutgave. Det er tredje året at Målselv jeger- og fiskerforening arrangerer Camp Villaks i Målselva.

SMÅFANGST: Svein Inge Jakobsen var en av de få som hadde fått laks i kortsonen første økt på fredag: Den veide rundt et og et halvt kilo. Foto: Stein Wilhelmsen
LAKSERUGG AV DE SJELDNE: Alf Oddvar Kjeldbotn har i år fått i land denne lakseruggen på 23 kilo. Så stor fisk har ikke blitt tatt i Målselv siden 1943. Foto: Privat