Nå som man har flyttet brannstasjonen fra Hersvik på Finnsnes til Botnhågen i Finnfjordbotn, har det vært vanskelig å følge noen av forskriftene for utrykning.

– I forbindelse med at vi flyttet til Botnhågen så måtte vi ha en framskutt enhet på Finnsnes. Det sier brannsjef Arnstein Smevik på telefon til Folkebladet.

Det er forskriftene om ut-rykning som krever den framskutte enheten.

– Kravet er at vi skal være klare til innsats på alt av sykehjem og hotell innen 10 min-utter. I og med at vi nå har stasjon i Botnhågen, så rekker vi ikke det uten en enhet på Finnsnes.

Helt ny

Ifølge Smevik er det et flunk-ende nytt utrykningskjøretøy man nå har fått.

– Den er helt ny. Overbrannmester og lederberedskap Erik Jensen dro sørover og hentet den i Lier hos Braco, som er leverandør. Den kom nordover fredag kveld, og mandag morgen var den i tjeneste, sier han.

Permanent løsning

Erik Jensen er også svært fornøyd med det nye kjøretøyet.

– Det er fint å få den på plass. Dette er en bil som ikke bare hjelper oss med responstiden, men som også gjør oss bedre rustet i forbindelse med for eksempel bilulykker, forteller Jensen fornøyd.

Smevik kan fortelle at man hele tiden har holdt forskrift-ene, men at det har vært en halvveis løsning.

– Forskriftene har vi holdt hele tiden, men det har vært midlertidige løsninger. Vi leide blant annet en bil fra Tromsø brann og redning i tre måneder, så det er fint å endelig ha en permanent løsning på plass, sier Smevik.

Og når Smevik blir bedt om å fortelle om bilen er han ikke vanskelig å be.

– Det er en Volkswagen T6 5-seter med et effektivt slukkeanlegg som bruker høytrykksskum, en blanding av vann, skum og luft, sier han.

Nå venter de bare på den nye liften som skal hjelpe dem å håndtere beredskapen i forbindelse med det nye høyhuset på Lundhaugen. Man må nemlig oppgradere liften som i dag rager 24 over bakken, til en som rekker helt opp til 30 meter.

– Vi har ikke funnet en lift enda, men vi har fått bevilget penger og leter etter den rette. Vi håper å avklare det etter ferien, avslutter Smevik.

FORNØYD: Erik Jensen viser frem noe av utstyret i den nye bilen.