Hogne Eidissen sier til Folkebladet at han nå ønsker å ta initiativ til at man skal få et møte med næringslivet i de fire kommunene som nå skal slås sammen til nye Senja kommune fra 1. januar 2020 - Torsken, Berg, Tranøy og Lenvik. Eidissen forteller at dette møtet skal finne sted i Senja Fjordhotell i Frovåg 6. september.

Innspill

– Som framtidig rådmann i Senja kommune ønsker jeg å få innspill fra næringsaktørene i de respektive kommunene. Jeg ønsker å få vite hva som er viktig for dem, og hva de forventer fra den nye kommunen.

Byregion

– Jeg vil gjerne få høre på eventuelle innspill fra disse kommunene, hva som er viktig for dem når det gjelder hvordan den nye kommunen opptrer. Det er jo litt i forhold til at vi har jobbet sammen med disse kommunene i forhold til at åtte kommuner i Midt-Troms har vært med på å utforme byregionprogrammet, og at vi sammen har laget en regional næringsplan for Midt-Troms.

– Vi er for små til slikt, og vi må nå virkelig mer enn noen gang framelske det gode samarbeidet. Dette er en av nøklene vi må bruke for at alle kommunene skal få det til i framtida.

Næringsprosjekt

Et svært spennende næringsprosjekt i Midt-Troms er den bebudede etableringa av Salmars lakseslakteri som enten blir plassert i Lenvik eller Sørreisa.

– Fra næringsaktørene er det viktig med innspill, og vi ønsker også å få vite hva de mener eventuelt ikke er bra nok i dag, sier Eidissen.