Staten oppførte et kabelbygg på eiendommen uten gyldig avtale:

Knuste staten i retten

Etter 15 år vant Terje Bersvendsen frem i å få fjernet et kabelbygg med kum og veirett på hans eiendom. I retten møtte han Forsvarsbygg som mente de hadde tillatelse til å føre bygget opp i 2003.

TOMTA: På den ene tomta på Terje Bersvendsens eiendom ønsket sønnen å bygge, men med mange kabler i bakken og uten gyldig avtale om å sette opp kabelkiosken, gikk Bersvendsen til retten for å få fjernet kabelkiosken satt opp av Forsvarsbygg.   Foto: Privat

–Jeg mener å ha ei god sak ved eventuell videre rettgang

Terje Bersvendsen, saksøker
nyheter

I 15 år har pensjonist og tidligere advokat Terje Bersvendsen fra Moen hatt flere samtaler med Forsvarsbygg vedrørende kabelkiosken med kum, kabler i bakken og veiretten til bygget. Når Bersvendsens sønn ønsket å bygge på tomta som ligger på Moen i Målselv, ville ikke Forsvarsbygg enes om en løsning, og Bersvendsen måtte gå rettens vei.

– Bakgrunnen for saka var at min sønn ønsket å bygge på tomta, da ble det mye kluss da det er ikke bare er én kabeltrassé, men tre. Det var utelukkende å få noe gehør på dette fra Forsvarsbygg. Tvert i mot var de overbevist at hvis jeg tok dette til retten, ville det gå deres vei. Da måtte vi gå til rettslig skritt. Der vant vi på alle punkter, forteller Bersvendsen til Folkebladet.