Kan være flere slagbjørner i Bardu

– Jo, det er vel blant de beste bjørnehundene i Norden, medgir fellings-leder Pär Nilsen i SNO på plass i Bardu, mens han venter på at svenske hunder ankommer søndag kveld. Han sier at det kan dreie seg om flere slagbjørner i Bardu-området.

SVENSK TOPPHUND: Jo Sigve Østermo på plass med plotthunden Blaser til Bjørnejakta i Bardu. – Med denne har vi en sjanse til å få ei felle om vi får kontakt med bjørnen, sier hundefører Østermo  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Lørdag ble det funnet nok en ihjelslått sau i Bardu. Om det blir noe jakt allerede i kveld og natt er for tidlig å si for Statens naturoppsyn sin representant i Bardu søndag kveld.


Slagbjørnen i Bardu har slått til igjen

Lørdag ble en sau funnet død med skader på jur og bryst i Bardu.


Lang reise

Selv har han med seg en labrador som han skal bruke som sporhund mens de ekvipasjene som er på tur inn, brukes til å slippes løs på spor. Da skal hundene følge sporet og skjelle om de får kontakt med en bjørn, og om så holde den i sjakk til jeger kan komme til.