Det ble vedtatt i 2016 at Lenvik og Tranøy kommune skal slå seg sammen til en kommune i 2020. I etterkant har det blitt vedtatt at to andre Senja-kommuner, Torsken og Berg skal være med på denne sammenslåingen.

På grunn av sammenslåingen er det viktig å få på plass de nye kommunalsjefene som skal styre Senja kommune.

Utfordring

De vedtatte fire sektorene er stab/støtte, oppvekst og kultur, samfunnsutvikling, og helse, pleie og omsorg. Hver av disse sektorene skal være styrt av en kommunalsjef.

– Det har vært ei positiv utfordring å få på plass fire kommunalsjefer all den tid en har så dyktige folk å velge mellom, skriver prosjektleder Hogne Eidissen i en pressemelding.

Nye kommunalsjef for Stab/støtte er Geir Henning Iversen. Som idag er økonomisjef i Lenvik kommune.

Rune Hoholm er i dag kommunalsjef for oppvekst og kultur i Lenvik kommune, men skal 1.januar 2020 bli den nye kommunalsjefen for oppvekst og kultur i Senja kommune.

Samfunnsutvikling

Levekårsleder i Berg Kommune med ansvar for oppvekst, helse- og omsorgsfeltet, Jorid Meyer, skal gå fra å være levekårsleder til å være kommunalsjefen for helse, pleie og omsorg i den nye kommunen.

Den siste kommunalesjefen er Alf Rørbakk, som for tiden er rådmann i Tranøy kommune. Han skal være kommunalsjef for samfunnsutvikling.

– Jeg vil berømme de tillitsvalgte for en god og ryddig prosess. Det lover godt for videre jobb med innplassering vedrørende administrativ organisering, skriver Eidissen, den fremtidige rådmannen i Senja kommune i pressemeldingen.

Rådmann i Tranøy Kommune Alf Rørbakk skal inn i som kommunalsjef for samfunnsutvikling. Foto: Amund Hansen