Tok grep og berga Mefjorddagan

Med varsla gråvær, flytta Medfjorddagan innendørs. Det var meget vellykket.

SKATTEKART: Sjørøverne Lisbeth Reiersen og Inger Helene Wilsgård viser skattekartet.  Foto: Birger Caspersen

KJØKKEN: Mia og Torill Skåre, Solfrid Kristoffersen og Karin Ersfjord Davidsen er alle kommet til Mefjord i ferien for å hjelpe til.  Foto: Birger Caspersen

SJØRØVER: Aron Pedersen syntes det er veldig artig å få være med på Sjørøverfestivalen. 

TOMBOLA: Var man heldig, kunne man vinne mye fint på tombolaen. Fra venstre; Emmy Bonsaksen, Julia Høiland og Ine Einarsen.  Foto: Birger Caspersen

nyheter

Mefjorddagan starta opprinnelig som Draugenfestivalen i 1979.I 1982 skifta den navn og har gradvis utvikla seg til det man har i dag, et godt besøkt arrangement som drives basert på solid dugnadsinnsats. Det bor omkring 100 mennesker i Mefjordvær og de som kan er med på arrangementet. I tillegg er det mange som kommer hjem i ferien for å oppleve arrangementet og kunne bistå.

Ulike konsepter

– Festivalen har utvikla seg under vegs, vi har prøvd mange ulike konsepter, avhengig av hva vi har kapasitet til. I år hadde vi diskotek for barn på fredag og der var det hele 40 unge deltakere. Lørdagen er markedsdag og i år har vi trukket den inn i ungdomshuset på grunn av gråværet, og det var meget vellykket. Bygdefolket stilte opp og satt og kosa seg. Vi har fem seks utstillere, vi kunne ønska oss flere, men vi konkurrerer med en masse andre ”dagar” omkring. Dagens høydepunkt for de unge er sjørøverfestivalen. Da kommer kaptein Sjøbein Berserk og tar ungene med på skattejakt. I kveld har vi pubaften og i morgen på søndag er det tur til Dalen med kaffe og kaker, fortalte flerårig leder Jorid Meyer.

Gir tilbake

På kjøkkenet jobba Mia og Torill Skåre, Solfrid Kristoffersen Wiggen og Karin Ersfjord Davidsen, som alle er kommet hit i ferien for å hjelpe til.

– Jeg bor i Tromsø og er alltid hjemme på ferie når det er Mefjorddagan. Jeg føler at jeg er med på å gi noe tilbake til bygda hvor jeg vokste opp. Det er ikke alltid like enkelt å få noen til å stille opp. Jeg har vært med siden vi starta opp med Draugenfestivalen i 1979, forteller en engasjert Solfrid Kristoffersen Wiggen.

Blant utstillerne var Benjamin Bjørkli fra Skognes som solgte sin diktsamling ”I mitt landskap” og Anne Lise og Trond Arstein fra Karlstad, som solgte sine egen- produserte artikler. Hun hadde sjal, luer, votter og lester, alle strikket av hjemmespunnet garn. I tillegg hadde hun en rekke matter. Han stilte med kniver i forskjellige ut- gaver og en masse fine skåler dreia av bjørkeknoter.

– Jeg strikker, han spikker, sa hun med glimt i øyet.

Sjørøverskatt

Dagens høydepunkt for de unge var selvsagt Sjørøverfestivalen, da man fikk besøk av sjørøverkaptein Sjøbein Berserk, sammen med en del andre sjørøvere. Kapteinen hadde med seg et skattekart og sammen med de unge navigerte de seg fra ungdomshuset og ned i fjæra, hvor de etter en del leting fant sjørøverskatten. Kapteinen delte villig skatten med alle unge, så alle gikk meget fornøyd derifra.

Kaptein Berserk heter til daglig Lisbeth Reiertsen og bor i Mefjordvær.

– Jeg har vært med i Sjørøver-festivalen siden 1993 og de tre siste årene som sjørøverkaptein. Det er utrolig artig å være med og se den gleden barna har av denne leken. Det inspirer til å stille opp igjen. Det eneste problemet jeg hadde i år var at vinden tok barten min, forteller hun smilende.