– Samfunnsengasjementet har jeg tatt med meg fra yttersia

Senjaværingen som bor i Harstad kan bli ordfører ved neste valg. Kari-Anne Opsal sier yttersia har preget hennes politiske engasjement.

PREGET: Gryllefjord-oppveksten har preget Arbeiderparti-politiker Kari-Anne Opsal. Blant annet har hun funnet et engasjement i fiskeripolitikken, hvor hun mener en må fordele fiskeriressursen på en annen måte enn den gjøres i dag.  Foto: Frank R. Roksoy, HT

nyheter

Som liten jente i Gryllefjord opplevde hun yrene liv i fiskeværet, og når folk flyttet fra begynte hun å gjøre opp sine egne meninger på hva som skulle vært gjort for å holde på aktiviteten. Dette har preget hele hennes politiske karriere.

– Det er klart at samfunnsengasjementet har jeg tatt med meg fra yttersia, og jeg har hatt et øye til Senja i forhold til mye jeg har gjort i politikken. Når jeg var fylkesråd for samferdsel og miljø var jeg opptatt av Senjafergene og Torsken-pakken, og i departementet var det gode havneforhold som jeg var opptatt av. Som politiker er jeg direkte, det du hører er det du får. Jeg er jo fra yttersia, sier Kari-Anne Opsal til Folkebladet.