Det hele startet med at Nicolaisen hadde kjøpt seg ny sykkel, da spurte kompis, og kollega Sebastian Fredriksen om han skulle sykkle hjem. «Ja, det kan jeg jo gjøre» svarte Mats, Fredriksen hang seg på og de fant ut at det var like greit å bare sykle helt til Nordkapp når de først var i gang.

– Vi har ingen treningsgrunnlag i forkant av turen, planen er å bare peise på. Vi skal jo sykle nordover, og da vet vi jo at det ikke vil være som i Sarpsborg med sol og varme store deler av juli. Så vi gruer oss litt til å møte dårlig vær, men gleder oss til alt det fine vi blir å se og oppleve, sier Nicolaisen

Sykler for en god sak

Mats og Sebastian fant ut at når de først skulle sykle, så kunne de sykle for en god sak. De jobber begge to på sykehus i Sarpsborg, og den perfekte innsamlingssaken for dem var Sykehusklovnene. De har startet en innsamling på Facebook hvor du kan gi donasjoner.

Sykehusklovnene er en organisasjon med 40 klovner som i 2017 besøkte 18 500 barn som ligger syk på sykehuset.

– De gjør en viktig jobb med ungene. De kan tenne livsgnist, øke selvtillit og hente frem barnas friske kreftert, forteller guttene på tur.

Du kan hjelpe

På facebooksiden til Nicolaisen og Fredriksen som heter «#særptenordkapp» kan du bidra med å gi donasjoner til sykehusklovnene. På den siden vil de også oppdatere hvor langt de har kommet på den lange reisen.

Start i Sarpsborg

Mats Nicolaisen og Sebastian Fredriksen startet sykkelturen i Sarpsborg 1.juli, og syklet første dagen til Oslo. Fra Oslo tok de tog til Trondheim, der i fra skal de sykle helt til Nordkapp. Forventet ankomst i Nordkapp er 26. juli, som vil si at guttene planlegger å bruke 26 dager på å sykle Norge på langs.

Sykkeltur i Norge kan koste

– Har dere en økonomisk plan for reisen?

– Nei, vi har ikke en annen plan enn å være litt økonomisk smarte, for vår økonomisk beste. Vi har kjøpt inn det nødvendige som klær og utstyr. Men vi regner med at det blir rundt 30 000 kroner, sier Mats.