I noen uker fremover vil fire unge damer fra Norges Røde Kors gå fra dør til dør i Lenvik, Sørreisa, Målselv og Bardu for å rekruttere givermedlemmer til programmene ”Barn i Norge” og ”Nødhjelp”.

Orientering

De er godt uniformert med både hvit Røde Kors vest og ID kort og bruker enten verveblokk eller iPad til å rekruttere faste givere. På mandag var de på Røde Kors-huset på Finnsnes og ble orientert om hva Finnsnes og omegn Røde Kors arbeider med.

– Målet vårt er å rekruttere flest mulig og de vi verver blir også medlemmer av den lokale Røde Kors foreningen om de ikke har noe imot det. Det er ingen bindingstid og vi kan gi orientering om arbeidet til de lokale Røde Kors foreningene. En av tankene er også å bidra til rekruttering av lokale støttemedlemmer, forteller Anna Christina Torsheim.

OPPLÆRING: Representantene fra Norges Røde Kors får opplæring i lokale saker. Fra venstre Anne Borhaug Nilssen, Mina Jørgensen Bergem, Anna Christina Torsheim, Jenny Hjertaas Ljønes, Zahra Akram, Stein Resvoll og Hans A. Karolius.

Feltsykehus

Prosjektet Barn i Norge innbefatter kurs i hvordan voksne kan legge til rette for at barn skal få en bedre psykisk hverdag, hvordan barn kan takle vonde tanker, lære å coache ungdom, støtte tenåringer og mobbeofre. Det er viktig at voksne følger med og lærer kroppsspråk, holdninger og humør til barn og unge.

INSTRUERER: Leder Stein Resvoll forteller om hva Finnsnes og omegn Røde Kors står for.

Når det gjelder nødhjelp har Norges Røde Kors en lang og sterk tradisjon på å svare hurtig ved ulike kriser og katastrofer der det er behov for helsehjelp verden over. De har både helseklinikker som er beregnet på inntil ti pasienter, lette feltsykehus som er beregnet på 20 eller flere pasienter eller stort felt-sykehus som kan ta mellom 150 og 200 pasienter. Siste gangen det store feltsykehuset var ute var på Haiti fra 2010 til 2011.

– Vi trenger både nye medlemmer og glade givere som er med å støtte vårt arbeid. Vi har et ganske omfattende lokalt engasjement, som innbefatter både sykebesøk, besøk på Omsorgssenteret, sykehjem og oppfølging av enslige som gjerne vil ha kontakt med andre, hjelpekorps og mye mer, forteller en engasjert leder for Finnsnes og omegn Røde Kors, Stein Resvoll.