Tirsdag ettermiddag gikk alarmen på nytt hos en bonde i Bardu da en sau med en alarmbjelle på varslet at noe var galt. Etter en sjekk viste det seg at en sau med oppspist jur og bringe ble funnet på sørvest sida av Barduelva.

– Han har nok vært der, så bjørnen er nok ikke borte fra Bardu, sier leder for enhet landbruk Ingeborg Nygaard i Bardu kommune.

Dermed har slagbjørnen flyttet seg fra områdene hvor det foregår et aktivt tilsyn med sau og til motsatt side av Barduelva. Her har den tatt av en ny besetning.

Fellingstillatelsen går ut ved midnatt natt til torsdag, men er nå utvidet.

– Vi tror egentlig ikke det vil utgjøre en forskjell, sier Anders Røsæg hos Fylkesmannen i Troms.

Det ble vedtatt å forlenge fellingstillatelsen til og med 9. juli, samtidig som det blir gitt nye, friske midler til det lokale jaktlaget.

Gikk manngard

Tirsdagsnatta ble det gått manngard etter bjørnen med tretti personer og fire hunder uten annet resultat enn at det ble funnet fem nye kadaver av sau. Området ligger ovenfor Karlstadskogen under fjellet med det betegnende navnet Bjørnen ved fylkesveien til Altevatnet.

– Det kan være flere som vi ikke har funnet. Nå er det lagt ut åte etter anbefaling fra SNO, Statens Naturoppsyn, sier Nygaard.

Onsdag vil det blir avgjort hvorvidt jakta skal forlenges eller ikke. Den har pågått i snart fire uker uten resultater.