Ifølge tiltalebeslutninga bestilte senjaværingen barnesexdukken fra et nettsted i Kina. Mannen skal ha forsøkt å innføre dokka til Norge, men forsendelsen ble stanset og beslaglagt av tollvesenet på Gardermoen i februar i fjor.

I mars i fjor slo Kripos alarm om nettopp slike sexdukker som fremstiller barn. Dette etter at Tollvesenet hadde beslaglagt 21 dukker i løpet av omlag et halvt år.

– Jeg kjenner at jeg reagerer voldsomt, når jeg ser dette. Den første ble beslaglagt i oktober, siden da har vi beslaglagt 21. Vi er bekymret og sjokkert, sa Jørn Ferner Bergersen, fungerende avdelingsdirektør i Tolletatens etterretningssenter, til NRK i mars i fjor.

Senjaværingen er tiltalt for å ha anskaffet eller innført fremstilling som seksuliserer barn. Strafferammen for slike lovbrudd er bot eller fengsel i inntil tre år.

Store mengder eksplosiver

Mannen som er i 40-årene er også tiltalt for «grovt på en graverende måte å ha hatt ulovlig befatning med eksplosiver...». Bakgrunnen er at han på sin bopel skal ha oppbevart store mengder ulike kjemikalier uten tillatelse. I tiltalebeslutninga ramses det blant annet opp totalt 27,5 kilo ulike kjemikalier, samt gassbeholdere som mannen skal ha oppbevart.

«Stoffene er eksplosive og/eller brannfarlige eller utgangspunktet for fremstilling av eksplosiver», heter det i tiltalebeslutninga.

Grov ulovlig befatning med skytevåpen, ammunisjon, eksplosiver eller utgangsstoffer for eksplosiver, straffes med bot eller fengsel i inntil seks år.

Beslaglagte våpen

Mannen er i tillegg tiltalt for å ha overtrådt bestemmelsen om at skytevåpen eller en vital våpendel samt ammunisjon skal oppbevares forsvarlig nedlåst. Mannen hadde ei pumpehagle og fem rifler — en av disse halvautomatisk — i våpenskap, men ifølge tiltalebeslutninga lå nøkkelen til skapet i et ulåst skrin i umiddelbar nærhet.

I forbindelse med tiltalebeslutninga opplyses det at det forbeholdes nedlagt påstand om inndragning av både eksplosiver, barnesexdukke med tilbehør og en iPad og våpen.

Saken er berammet til Senja tingrett 30. oktober.