Nyhetsdøgnet 3. juli

Her er en oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
nyheter

Troms

13.33

Silsand: En semitrailer har kjørt av veien og veltet. Fører er brakt til legevakta for nærmere sjekk, melder politiet på Twitter.

Lenvik brannvesen skriver på sin Facebook-side at det går fint med sjåføren, og at de sikrer mot forurensning og hjelper politiet med trafikkavvikling.

02.01

Det brenner fortsatt godt i avfallsanlegget i Nordreisa i Troms, skriver NTB. Forsvarets helikopter er satt inn i slokkingsarbeidet. Det er 339 Skvadronen på Bardufoss som bistår i arbeidet. Klokken 06.34 melder NRK Troms at helikopteret har avsluttet slokkingsarbeidet grunnet de har fløyet ut tiden sin. Les mer her

06.34

Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen sier til NRK Troms at han beklager at sentrale myndigheter har valgt å legge ned mottak for enslige mindreårige på Gibostad. Han forteller videre at stadig flytting uheldig for beboende.

UDI har bestemt at de 18 ungdommene som nå bor på mottaket, skal flyttes til Sjøvegan.

Finnmark

Nordland

Politiet har ingenting å melde fra natten som gikk i de tre nordligste fylkene.

Norge

05.21

Skogbrannen nær Skollenborg sør for Kongsberg i Buskerud er så godt som slokket, opplyser brannvesenet. De har fortsatt mannskaper på stedet, skriver NTB. Les mer her.

04.24

NTB skriver at Oslo Pride satte i år rekorder både i antall påmeldte og oppmøtte. Samtidig er inntektene mer enn doblet på fire år. Les mer om dette her.

03.09

Antallet studenter med over en million kroner i studiegjeld har firedoblet seg på fem år, melder NTB. Uansvarlig gjeldspåleggelse, mener Ansa-president. Les mer her.

00.45

Norsk kokk finalist i prestisjekonkurranse, skriver NTB. Kokk Heidi Bjerkan er blant de ti finalistene i den spanske konkurransen Basque Culinary World Prize 2018, melder VG. Les mer her.

23.23

NTB skriver at Gjøvikbanen er mandag kveld åpen for trafikk igjen etter å ha vært stengt i over et døgn, ifølge NSB. Les mer her

Verden

04.21

NTB melder om at guttene som er innesperret i en grotte i Thailand, får dykketrening og matrasjoner for fire måneder. Hvor lang tid det vil ta før de er ute igjen, er usikkert. Les mer om dette her.

03.37

Totalt 63 migranter er savnet etter at båten de var om bord i, forliste utenfor kysten av Libya, ifølge marinen i landet skriver NTB. Les mer om dette her.

02.45

NTB skriver at en australsk erkebiskop er dømt til 12 måneders husarrest for å ha dekket over seksuelle overgrep mot fire gutter på 1970-tallet. Les mer her

02.33

Italia vil donere flere skip for å hjelpe Libyas kystvakt med håndteringen av migranter som forsøker å nå Europa i båt, opplyser italienske myndigheter mandag. Dette skriver NTB. Les mer om saken her.

23.58

NTB skrier at USAs utenriksminister Mike Pompeo drar til Nord-Korea igjen førstkommende torsdag, opplyser Det hvite hus. Der skal han blant annet møte Kim Jong-un. Les mer her