Mandag feiret Hurtigruten sitt 125 års jubileum siden starten i 1893 og markerte det med bursdagsselskap på en rekke anløpssteder. Grunnet kort liggetid var ikke Finnsnes et av dem, men det forhindret ikke direktør Per Lund i Bernh. Lund AS i å gratulere jubilanten. Da MS Lofoten anløp Finnsnes, var han på plass på kaia og overrakte kaptein Tor Amundsen en blomsterbukett.

– Det er en glede for meg å kunne overrekke denne bursdagshilsenen og de beste gratulasjoner til skip og mannskap. Måtte det bli nye 125 år for hurtigruten. Jeg skal også hilse så mye fra ordføreren, som dessverre er forhindret fra å være til stede, sa han blant annet.

Kapteinen takket så mye for hilsenen og syntes det var spesielt at de hadde holdt på i 125 år og fremdeles var rask og frisk.

– Det er spesielt artig for meg å feire denne dagen med MS Lofoten, som er den eldste hurtigruten som går langs kysten. Jeg har hatt den glede å være kaptein på den i åtte år, mens skipet faktisk startet opp i 1964. Det ser ut som vi har framtiden foran oss, la han til.

Hurtigruten ønsker å gi en gave tilbake til de områdene de seiler i og har derfor fjernet all unødvendig engangsplast på skipene. En million sugerør er blant de enorme plastmengdene som forsvinner når de kuttet engangsplasten.

Hurtigruten er også verdens største ekspedisjonscruiserederi og tilbyr i jubileumsåret reiser til 200 destinasjoner i rundt 30 land, fra Arktis i sør, via Sør-Amerika og Karibien til Nordvestpassasjen, Grønnland, Island, Svalbard, Russland og norskekysten, der eventyret begynte for 125 år siden.

BLOMSTER: Direktør Per Lund overrekker hurtigrutekaptein Tor Amundsen en bursdagshilsen. Foto: Birger Caspersen