– Forhåndsinteressen har vært så stor at jeg tror dette prosjektet blir realisert, sier daglig leder Per-Otto Myre i Myre Holding AS.

Det er Myre Holding som står bak prosjekt Havtun, som består av en næringsdel og en leilighetsdel i ett og samme bygg. Havtun har en unik plassering i sjøkanten i Vika cirka èn kilometer utenfor Sørreisa sentrum, med panoramautsikt ut mot Reisajorden og Solbergfjorden med Senja og Rubbestadfjellet midt i bildet. Bakgrunnen for at Myre Holding har begitt seg inn i leilighetsprosjektet er at datterselskapet Myre Elektro Teknikk AS har vokst seg ut av sine gamle lokaler.

Trenger nye næringslokaler

– Myre Elektro Teknikk AS har vokst og har blitt en av de største elektroentreprenørene i Midt-Troms. Vi trenger nye, større og mer hensiktsmessige lokaler. Da vi eier denne tomta som vi i dag har et lagerbygg på, var det nærliggende å se på muligheten til å bygge noe på den, forteller Myre.

Samtidig som han så behovet for næringslokaler så han også muligheten til å bygge boliger.

– Med den flotte beliggenheten med utsikt og solgang så jeg at det også ville være fint med leiligheter. Vi har derfor fått til et spennende og unikt prosjekt med næring og bolig i samme bygg, sier Myre.

Næringsdelen blir i tre etasjer på cirka 1000 kvadratmeter, hvor cirka 440 kvadratmeter blir leid ut.

– Det er foreløpig ikke inngått leiekontrakter til andre en Myre Elektro Teknikk AS som blir største leietaker, men det har vært flere interesserte på de ledige kvadratene, sier Myre.

Relax/sauna

I leilighetsdelen planlegges det 26 selveierleiligheter med to til fem rom, fordelt over fire etasjer. Myre sier alle leilighetene vil få store balkonger og innendørs parkeringsplass.

– Vi vil også ha fellesfasiliteter som relax/sauna for leiligheter og leietakere, uteområde med muligheter for bord, benker, grill og lekeapparater, og nærliggende fjære. Det blir også mulighet for å legge båten til, sier Myre, og påpeker at hele bygget vil bygges med god standard.

Prosjektet ligger allerede ute på Finn.no, og leilighetene har fått en prislapp på mellom 2,75 millioner kroner og opp til 8,9 millioner kroner.

Han sier de må selge 16 til 18 av de 26 leilighetene før de kan sette spaden i jorda for prosjektet. Han har god tro på at prosjektet blir realisert da forhåndsinteressen allerede har vært stor.

– Dette blir et spennende og flott prosjekt for Sørreisa som har manglet et slikt tilbud, sier Myre.

Tett i sjøkanten i Vika i Sørreisa planlegger Per-Otto Myre og Myre Holding As et helt nytt bygg som skal romme både næringslokale og 26 moderne leiligheter.
Per Otto Myre sier bygget vil ha et gjennomgående moderne preg med høy standard.