Krangler om rettigheter til attraktiv sjøeiendom

Berg kommune bygget molo på privat eiendom uten å sikre seg rettighetene til eiendommen. Nå nekter de å reparere moloen, hvis ikke grunneier overfører tomta til kommunal eie.

MOLO Berg kommune vedtok å låne 1,3 millioner kroner til å bygge moloen på Skaland. Senere fikk de ytterligere 1,7 millioner fra Fylkeskommunen, men eiendommen ble aldri deres.  Foto: Morten Eriksen

nyheter

Siden 2008 har Berg kommune drømt om en attraktivt næringseiendom med molo i sentrum av Skaland. Det gikk ikke som planlagt (Se faktaboks). Nå må moloen som kommunen har rettslig ansvar for repareres for millioner, men da vil kommunen være grunneiere.

I 2011 underskrev daværende ordfører i Berg, Jan Harald Jansen, en avtale hvor det tydelig står at grunneiere var Skaland dagligvare AS. På torsdagens kommunestyremøte sjokkerte Jansen med å si at han ikke var tilregnelig da avtalen ble signert.