Setter inn tiltak mot slagbjørn

Slagbjørn har drept 50 sauer –setter inn ekstra tiltak.

HERJING En slagbjørn har vært på ferde i Bardu. Bjørnen på bildethar ikke noe med saken å gjøre. (Illustrasjonsfoto)  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

nyheter

NRK Troms meldte torsdag at en slagbjørn igjen hadde vært på ferde i Indre Troms. Sauebonde Laila Myrhaug i Bardu mistet ti av sauene sine natt til torsdsag, mens andre bønder i området har mistet 40 dyr den siste tiden etter slagbjørnens herjinger, melder statskanalen.

Myrhaug var ute i natt for å se til sauene sine da hun møtte på bjørnen.

– Bjørnen sto ved et sauekadaver som den nettopp hadde spist på. Det var hjerteskjærende å høre lammene skrike etter mora si, sier hun til NRK.

Nå forlenger Fylkesmannen i Troms fellingstillatelsen på slagbjørnen.

– Fellingslaget i Bardu jobber nå på tredje uka. Vi jobber med å få inn mannskap fra andre skadefellingslag. Statens Naturoppsyn og Fylkesmannen bistår skadefellingslaget, heter det i pressemeldingen fra fylkesmannen.

I tillegg er det satt inn en rekke tiltak, som å gi tilskudd til økt tilsyn ved hjelp av å gå manngard, få inn godkjente hunder for å skremme bjøren ut av området, samt å få bistand fra andre statlige instanser.

Det er også opprettet en døgnkontinuerlig vaktordning hos fylkesmannen.