Som Folkebladet tidligere har skrevet møtte Senja-ordførerne ledelsen i Nergård onsdag 20. juni. På møtet deltok alle ordførerne untatt Tranøy-ordfører Jan Fredrik Jenssen. Torsken-ordfører Fred Ove Flakstad sier de er fornøyd med dialogen på møtet.

– Jeg synes det er greit å ha en god dialog uansett bedrift som har tilknytning til kommunen. På møtet fortalte vi at vi ønsker en god dialog fremover, bli informert om strategi og hva de tenker rundt det som skjer i Nergård. Det var et greit møte og vi fikk fremmet våre synspunkter, forteller Flakstad til Folkebladet.

Forutsigbarhet

Torsken-ordføreren sier det er viktig for bygdene og kommunen å vite hva som skal skje fremover med bedriften.

– Det handler om fremtiden til bygdene og kommunen som er berørt og det handler om forutsigbarhet. Dette er arbeidsplasser som også har en innvirkning på barnehage, skole og andre bedrifter i lokalmiljøet. Derfor er det viktig at også kommunen er informert om hva planene fremover er, sier Flakstad.

Tilbakemeldingen fra Nergård til ordførerne er klar. De skal ha åpen dialog og har avtalt et nytt møte til høsten.

– De har ikke tatt noen avgjørelser da de selv ikke har vært på alle anleggene, dermed er det for tidlig å si hva som vil skje per dags dato. Derfor ble vi enige om å ha et nytt møte den 19. august, i tillegg til at de ble invitert til fellesnemda sitt møte samme dag, sier Flakstad.

Positivt

Ordførerne fikk som varslet tilbakemelding om at driften ikke er kuttet ned og at Nergård har fortsatt intensjon om å være tilstede der de er i dag.

– Vi snakket litt om lokalitetene og fikk spurt hva de om hva tenker. De har ikke gjort vurderingen om verken oppbygging eller nedleggelse. Først skal de selv besøke alle anleggene. Vi har jo fått en del bekymringsmeldinger fra innbyggerne og vi har gitt klar beskjed til Nergård hvilke konsekvenser en eventuell nedleggelse kan få. Vi fikk fortalt at vi ønsker tett dialog med de om dette og det synes de var positivt, sier Flakstad.

Presisering

Folkebladet har også mottatt en del bekymringer fra lokalbefolkningen, blant annet grunnet en omstilling på arbeidsstaben ved Nergård Gryllefjord hvor mottaket er blitt redusert. Konsernsjef Ari Josefsson sier til Folkebladet at dette ikke er en avgjørelse knyttet til nedbemanningen i Senjahopen.

– Den omstillingen som ble gjort i Gryllefjord har ikke noe med situasjonen i Senjahopen å gjøre. Dette er blitt gjort på lokalt nivå, og jeg kan ikke svare for dette. De 22 årsverkene som er kuttet er kun knyttet til Senjahopen, sier Josefsson.

Etter det Folkebladet har fått opplyst, har de fem ansatte ved mottaket i Gryllefjord fått tilbud om jobb på Gryllefjord Seafood.