Ordfører i Dyrøy, Marit Alvig Espenes, kjenner selv de to involverte i ulykka og sier mange er berørt av den tragiske dykkerulykka i Dyrøy.

Ulykke

– Vi har absolutt ingen å miste. At en ung mann skal miste livet på denne måten er vanskelig å forstå og ubegripelig vondt for de nærmeste. Vi føler med dem. Det er ei lita bygd der alle kjenne alle og ingen som ikke kjenner seg berørt av tragedien, sier Alvig Espenes til Folkebladet.

Ulykken skjedde i nærheten av Dyrøybrua. Hansen dykket sammen med en annen mann på samme alder.

Kommunen har satt inn ulike tiltak etter at ulykka ble kjent mandag kveld.

– Vi slår ring om de som har behov for støtte i den vanskelige tiden. Vi jobber nå etter kommunens kriseplan og har et kriseteam som har sitt virke siden i går ettermiddag når meldinga kom. Teamet følger opp familie og andre berørte som ønsker besøk, forteller Alvig Espenes.

Hun forteller at kriseteamet er på tilbudsiden og besøker alle som ønsker det.

– Noen vil det og andre ikke. Noen ønsker kanskje besøk om noen dager. Så vi er på tilbudssiden og er der for de som trenger noen.

Den andre mannen som dykket sammen den omkomne blir også ivaretatt på samme måte av kriseteamet opplyser ordføreren videre.

Populært område

Ulykken skjedde i et område som er et populært å dykke i.

– Det ligger et skipsvrak merket med bøye og det er riktig at området er forholdsvis hyppig besøkt.

– Vil ulykken påvirke hvordan området kan bli brukt i fremtiden?

– Vi har ikke tatt stilling til eventuelle tiltak på nåværende tidspunkt.

Innsats

Alvig Espenes sier hun som ordfører er stolt av å se det lokale mannskapets innsats i denne tragedien.

– Både den lokale brann- og redningsstyrken, og andre involverte har gjort en stor jobb. Det er godt å se at man har en kompetanse som stiller opp slik de har gjort. Jeg er stolt av dette og ønsker at de skal få vite dette, sier hun.

Ordføreren forteller om veien videre.

– Det er fortsatt i en veldig tidlig fase. Nå er fokuset i kriseteamet det psykososiale. Så vil det etterhvert dukke opp andre elementer, som kanskje mer praktiske ting som folk er opptatt av. Vårt hovedfokus er å ivareta alle og følge de opp i tiden fremover, avslutter ordføreren.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

– Videre undersøkelser og etterforskning vil vise hva som kan ha vært årsaken til ulykken, sier politioverbetjent Steingrim Ovesen ved Finnsnes Lensmannskontor til Folkebladet.

Ordfører i Dyrøy, Marit Alvig Espenes, kjenner selv de to involverte i ulykka og sier mange er berørt av den tragiske dykkerulykka i Dyrøy.