Nyhetsdøgnet 26. juni

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Bilen fikk skader etter at en tilhenger veltet.  Foto: Henrik Bjørkli

Vinden har tatt godt tak i tilhengeren.  Foto: Henrik Bjørkli

  Foto: Tipser/privat

Det er lange køer som følge av ulykken på brua. Dette bildet er tatt i Bjørnehiet.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Troms

17.16 - Finnsnes:

– Det var en kano som hadde løsnet fra en henger og truffet en annen bil. Et felt forblir stengt inntil videre, da vinden er for sterk til å berge hengeren med flere kanoer på nå. Tingene er stroppet fast på stedet, melder Troms politidistrikt om ulykken som skjedde rundt klokken 16.

16.56 - Sørreisa

Et tre har blåst over veien på fylkesvei 86 mellom Sørreisa og Bardufoss. Mannskaper er på tur til stedet for å fjerne det. Et felt er åpent forbi.

16.02 - Finnsnes:

Folkebladet har fått tips om en ulykke på Gisundbrua. Ifølge tipseren er det kø som følge av ulykka, og politiet er på stedet.

Klokken 16.13 melder Troms politidistrikt på twitter at en tilhenger har veltet på brua.

– Tilhenger har veltet og truffet en bil. Skal ikke være personskade. Trafikken står i begge retninger. Nødetatene er på stedet og bilberging er på tur. Sterk vind på brua nå.

Til Folkebladet sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt at det er vanskelig å si når veien åpner igjen.

06.55

Tromsø: Det ble utført en promillekontroll på Skjelnan i morges opplyser politiet. Av 21 kontrollerte trafikkanter var det ingen overtredelser.

Tidligere:

Tromsø: Mandag kveld var det et mindre branntilløp på en avdeling ved UNN. Politiet skriver på Twitter at brannen raskt ble slukket av sprinkleranlegget.

Altavatnet: Politiet er ute etter tips etter flere innbrudd på hytter i området Altavatnet i Bardu det siste døgnet. Det er foreløpig ikke klart hvor mange hytter det er gjort innbrudd i, eller hva som er stjålet. Tips kan gis til politiet på telefon: 02800.

Nordland

11.26

Politiet i Nordland melder at to båter har drevet på havet. Den ene er en hvit 14 fots plastbåt med mørk motor, som drev avgårde i Saltstruamen. Båten virker å sitte fast på skjærene på Galten ifølge politiet.
Den andre båten slet seg i Lofoten og er en liten grå gummibåt med påhengsmotor. Båten drev forbi Solbakken camping retning Kabelvåg.

11.11

Hårvika: På E10 Tjeldsund har UP hatt laserkontroll skriver politiet på Twitter. En sjåfør ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt i 91 km/t i 60-sona. Det ble også skrevet ut fem forenklede forelegg, der den høyeste hastigheten i 60-sona var 80 km/t.

06.37

Fauske: Politiet skriver på Twitter at sau og lam er påkjørt og drept av toget på Fauske/Klungset.

I natt

Politiet i Nordland melder at det har vært en rolig natt i hele distriktet.

Finnmark

I natt

Finnmark: Politiet i Finnmark melder ikke om noen hendelser i løpet av natten.


Norge

Savnet basehopper bekreftet omkommet

En basehopper i slutten av 30-årene ble natt til tirsdag bekreftet omkommet etter en leteaksjon i Rauma i Møre og Romsdal. Les mer her.
 

VG-måling: Trondheim Ap har mistet en tredel av sine velgere

Arbeiderpartiet i Trondheim har mistet en tredel av sine velgere siden forrige kommunevalg i 2015, ifølge en ny VG-måling. Les mer om saken her.

Verden

Dansk skip har satt i land over 100 migranter på Sicilia

Det danske konteinerskipet Alexander Maersk satte natt til tirsdag i land 108 flyktninger og migranter i den sicilianske havnebyen Pozzallo. Les saken her.

Redningsaksjon i Thailand for guttelag innesperret i oversvømt grotte

Det pågår en redningsaksjon i Thailand for et fotballag med tolv gutter i alderen 11 til 15 år, som er innesperret på tredje døgnet i en oversvømt grotte. Les mer her.