Forsvarsdepartementet har fortsatt ikke greid å gi Målselv kommune et skikkelig svar på hvorfor departementet drøyer med å gi sitt samtykke til en hangartomt på Bardufoss flystasjon.

Som kjent vil Storegga entreprenør bygge en hanger til Patria Helicopters som har det tunge vedlikeholdet på Forsvarets NH90-helikopter. Gjentatte purringer fra Målselv kommune opp mot forsvarsdepartementet har ikke gitt andre svar enn at en hangartomt bygd av en sivil aktør på Bardufoss flystasjon angivelig er et stort sikkerhetsproblem, og dermed vanskelig å gi sitt samtykke til. Noe endelig svar i denne saken som har vart i over et år foreligger ikke.

For dårlig av departementet

Målselv-ordfører Nils Foshaug er oppgitt over forsvarsdepartementets behandling av saken.

– Vi vet jo at Forsvarsbygg jobber med saken, men vi har ennå ikke fått noen tilbakemelding. Det er for dårlig av forsvarsdepartementet å ikke få en avklaring på saken de har hatt til behandling i et år og to måneder, sier Foshaug.

Håper på Avinor

Løsningen på saken kan ligge hos Avinor. Selskapet eier mye areal på Bardufoss flystasjon og har i utgangspunktet ikke noe imot å leie ut en festetomt til en hangar på sin grunn.

– Som kommune jobber vi med alternativer slik at flyindustrien, i dette tilfellet Patria, får gode vilkår til å serve Forsvaret. Det handler om å se på alternative tomter. Si at det finnes saklige argumenter på at tomta som er planlagt ikke skal være der. Da må vi se på alternative steder. Vi har hatt dialog med Avinor og sett på hvilke områder som er aktuelle, samt sjekket ut hvordan de stiller seg til en tomt på sin eiendom. Det er ikke noe problem for dem å ha en festetomt på sin eiendom, sier ordfører Nils Foshaug.

Tomta som er aktuell er ikke en helt optimal tomt, til det er den litt mindre enn ønskelig. Men ikke verre enn at de involverte partene fint kan leve med det.

– Vi jobber litt med å se på andre tomter. Vi har hatt innledende samtaler med Avinor og vi opplever dem som positive, sier Foshaug.