Nyhetsdøgnet 25. juni

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Troms

18.13: Troms politidistrikt melder på sin Twitter-profil om en utforkjøring i Målselv.

– Utforkjøring E6 ved Sørenga. To personer transportert til legevakt for sjekk. Begge oppegående. Sak vil bli opprettet. Trafikken går som normalt på stedet, skriver politiet.


14.40: UP har avholdt fartskontroller på E8 i 90 sonen mellom Laksvatn og Nordkjosbotn i Balsfjord. Kontrollen medførte to førerkortbeslag, hvor hastighetene ble målt til hhv 132 og 155 kilometer i timen, melder politiet.

I natt

Troms: Det har vært en rolig natt for politiet i Troms som på Twitter ikke kan melde om noen hendelser i løpet av natten.

Nordland

04.56

Reine: I går kveld satt to turister seg fast på fjellet Merraflestinden på grunn av lavt skydekke og manglende lokalkunnskap. En redningsaksjon ble igangsatt og politi, Røde Kors og Norske redningshunder deltok i søket. Rett før midnatt skrev politiet at turistene var lokalisert, men at de var nedkjølt og kalde. Tidlig i morges kan politiet opplyse at turistene har kommet seg ned fra fjellet og tas hånd om av helsepersonell.

04.55

Bodø: En mann ble stanset i Bodø for mistanke om promillekjøring. Politiet melder at personen ble tatt med til legevakta og at sak opprettes.

Finnmark

I natt

Finnmark: Politiet i Finnmark melder ikke om noen hendelser i løpet av natten.


Norge

Kripos er bekymret over økningen av nettovergrep.

Det var i fjor 1.195 registrerte overgrepssaker på nett i Norge. Les mer her.
 

Kvinne pågrepet for kirke-tagging i Oslo.

En kvinne er pågrepet av politiet for å utøve hærverk mot en kirke i Oslo natt til mandag. Les mer om saken her.

Verden

32 sivile drept i etnisk motivert angrep i Mali.

Minst 32 sivile som tilhører folkegruppen fulani, ble drept i et angrep mot landsbyen Koumaga sentralt i Mali. Les saken her.

Politiet: Over 80 drept i Nigeria.

Minst 86 mennesker er drept i angrep mot landsbysamfunn i avsidesliggende deler av det sentrale i Nigeria, opplyser politiet. Les mer her.