Etter å ha vært til stede på Finnsnes i Fest i 30 år, ble det i fjor klart at Bergströms tivoli skulle legge ned drifta og ikke ville komme tilbake i 2018. I utgangspunktet var intensjonen at Hugos tivoli skulle ta over tradisjonen, men på grunn av usikkerhet rundt tomt har det lenge vært uklart om det ville bli noe tivoli i år.

– Vi har tenkt at vi ikke kunne ha noe tivoli fordi vi ikke hadde noe tomt til å huse dem. Dette på grunn av at det skal bygges ut en brannstasjon på Heimlymyra, samt at det egentlig ikke finnes noen andre gode alternativer til tomt, forteller festivalsjef Beate Seljenes.

I forvissinga om at det ikke ble mulig å få til noe tivoli i år, begynte hun å drodle med andre ideer — hoppeslott, lasertag og VR-rom. Men det ble liksom ikke det samme.

– Tivoli er vel det eneste som har vært det samme under Finnsnes i Fest, og uansett hva annet vi hadde fylt på med ville det blitt en nedtur for noen.

Godt å få det avklart

Et møte med Lenvik kommune ga åpenbaringa, det viste seg nemlig at brannstasjonsutbygginga ikke tar så mye av Heimlymyra som først antatt. Etter å ha hatt Hugos tivoli på befaring i helga, ble det helt avklart at det er mer en god nok plass til tivoliet. Dermed ble også tivolikontrakten underskrevet.

– Det er veldig godt å ha fått dette i havn, for tivoliet er en viktig del av Finnsnes i Fest, understreker Seljenes.

Hun har merket seg at folk både har snakket om og spurt mye om hvordan det blir med tivoli i år, blant annet som en følge av at tivolidelen ikke var med da Finnsnes i Fest-programmet ble omtalt i Folkebladet for noen uker siden.

– Ettersom situasjonen har vært uavklart har vi ikke kunne sagt noen ting, men det at dette har vært en snakkis er jo bra. Det betyr at dette er en sak som folk er opptatt av, sier Seljenes.

Kortere åpningstid

Litt endringer blir det med årets tivoli. Seljenes forteller at Hugos tivoli kjører litt andre åpningstider enn det som har vært vanlig tidligere.

– I ukedagene har de åpent bare til klokken 20.00, mens det er åpent til 01.00 fredag og lørdag. Fra Hugos tivoli forteller de om en nedadgående trend for de omreidende tivoliene, og da at det er bedre å kutte ltt på åpningstidene. På den måten får man også kanskje samlet flere folk når tivoliet er åpent, enn at det skal se glissent ut når de holder åpent over mange timer.

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med Ida Kristin Johansen, daglig leder av Hugos tivoli.

Festivalsjef Beate Seljenes er svært godt fornøyd med at kontrakten med Hugos tivoli nå er underskrevet. Foto: Susanne Noreng