Renate Renland, som har vært leder for idrettslaget på Husøy i 18 år, sier til Folkebladet at omtrent hele øya har vært med og jobbet for at dette arrangementet skulle bli vellykket.

– Et kjempepopulært tiltak

Hun forteller at dette er et arrangement som nå er blitt så populært at det eneste hun gjør hvert år er å kunngjøre på Facebook når idrettslaget avholder fridykkerleiren.

– Pågangen har i flere år vært så stor at vi ikke har hatt plass til alle som har meldt seg på. Leiren er for barn fra seks år og opp til 12 år, og det hele dreier seg om at barna i løpet av de fire dager skal lære seg å bli dus med å være under vannet, eller rettere sagt havet denne gangen.

Barna skal bli dus med havet

Renate forteller at målet er å lære barna å bli trygge på seg selv under havflaten, de får boltre seg i havet i våtdrakter, og de får dykke i havet ned til rundt til tre meters dyp.

– Dykkingen foregår to og to, og de har med seg en voksen når de dykker, forteller Renate. Og legger til at de bruker snorkler og masker.

– I år har vi med 20 barn fra Husøy, og de andre 50 barna kommer fra Botnhamn, Gibostad, Finnsnes, Tromsø og Senjahopen.

– Barna har fått være med på en rekke aktiviteter der hensikten har vært å øke barnas fortrolighet med det våre element.

Løp eget Mini Sky Race

På fredag og lørdag hadde alle fått sine første turer i havet, mens på lørdag arrangerte Sparebanken Nord-Norge er Mini Sky Race for de 70 barna, med en heller våt tur på rundt åtte kilometer opp til fjellet Riven (på fastlandssida) ovenfor Husøy.

– Barna har fått være med på vannski, i kano, kajakk, og de har fått være inne i en «Fun Ball», en plastball som barna er inne i mens den ruller rundt på havet. På søndag ble leiren flyttet til Storvika i nærheten av Botnhamn, der det var grilling samtidig som det ble litt bedre vær. Og søndag kveld ble det avholdt bingo i samfunnshuset på Husøy, noe barna syntes var veldig morsomt.

– Det har jo vært dårlig vær mesteparten av tida, men da en av ungene kom opp etter å ha dukket nede i havet sa vedkommende at der var det fin å være, fordi der regnet det ikke i det hele tatt.

mat må til : Her er det grilling utenfor gapahuken i Storvika. Foto: Frode Tøllefsen