Blant skogområdene som vernes er flere i Midt-Troms. Det gjelder Heggedalen naturreservat i Lenvik, Tverrelvdalen naturreservat, Revelva naturreservat, Skjelbekken naturreservat, Brennskoglia naturreservat og Sanddalen naturreservat i Målselv, samt Grønlia naturreservat i Bardu og Ånderdalen nasjonalpark (utvidelse) i Tranøy.

Et av skogområdene som vernes i Troms betyr at Ånderdalen nasjonalpark i Tranøy kommune på Senja utvides, påpekerer miljøminister Ola Elvestuen (V).

– Halvparten av alle truede arter i Norge, og en rekke truede naturtyper, finnes i skog. Hundrevis av insektarter og sopparter, og enkelte fugler, er for eksempel avhengige av død ved og gammel skog. Skogvern er derfor et svært viktig tiltak for å bevare norsk naturmangfold, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

14 av de nye verneområder ligger i Troms og eies av Statskog SF. De øvrige områdene er frivillig vern av privateid skog. Totalt er det vernet om lag 117 kvadratkilometer nytt verneareal, hvor cirka 63 kvadratkilometer er produktiv skog.