Som Folkebladet tidligere har skrevet har distriktsbutikken på Skaland for fire år siden pusset opp for fire millioner. Nå har butikken fått inngangsparti til en pris på 1,2 millioner.

– Vi har lagt en strategi med tanke på fremtiden, slik at hvis det kommer et behov så skal vi kunne utvide butikken, men der er vi ikke nå. Da må vi først vente på kapitalen, men mulighetene er der, forteller styreleder Morten Eriksen til Folkebladet.

For bygdene

Årsaken til oppgraderingene er tiltak for kundene og de som bor i bygdene, forteller Eriksen.

– Vi har nå fått en inngang som gjør det like enkelt for alle kundene å komme inn og ut, fra rullestol til barnefamilier med nevene full av handlenett. Dørene åpnes automatisk og der er åpent og pent for de som besøker oss. Det er bygda og kundene sine butikk. Vi gjør dette først og fremst for dem, sier han.

De har fått flere tilbakemeldinger etter at inngangspartiet åpnet dørene mandag denne uka.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og det synes vi er veldig hyggelig. Det viser at dette betyr noe for de som handler oss, sier Eriksen.

Romslig

Han forteller at endringene ikke bare er utvendig, men også inne i lokalet har det blitt mer romslig. Enda er de ikke helt ferdig med planene.

– Vi har fått bedre plass ved inngangspartiet og panteautomaten er flyttet fra fruktavdelingen til eget område, sammen med postkassestativene. Så har vi byttet kassedisk. Ettersom vi har frigjort litt plass i butikken skal vi etterhvert se hvordan vi kan snu litt på plasseringene øvrig i butikken. Vi er selv veldig fornøyde, sier styrelederen.

Jevnt

Starten på årets sommer har vært preget av mye gråvær og regn. Det merker også butikken på yttersia.

– Jeg vil si vi er en turistbedrift på sommeren. Når folk her er på ferie dobler vi omsetningen, og det sier noe om hva turistene legger igjen. Nå er omsetningen på det jevne, men været har klart noe å si for omsetningen. Det er ikke dramatisk, men det påvirker. Så mange godværsdager er ønskelig, men jeg er overbevist at det kommer, avslutter Eriksen.

Styreleder Morten Eriksen er fornøyd med endringene i og utenfor butikken. Foto: Rune Ottarsen