At Midt-Troms er aktuell i forbindelse med de formidable planene til Salmar har lenge vært kjent. Imidlertid har det aldri før vært bekreftet at det er her oppdrettsgiganten skal etablere sitt lakseslakteri og videreforedlingsanlegg verdt 700 millioner kroner.

Onsdag endret det seg da Salmar sjøl sendte ut en pressemelding. I denne meldinga, som omhandler Salmars kjøp av betydelige laksekonsesjoner fra Andøya og nordover, nevnes spesifikt midtfylket.

"En viktig årsak til denne geografiske vektleggingen under auksjonen, har vært vårt ønske om å sikre råstoff til selskapets planlagte lakseslakteri og foredlingsanlegg i Midt-Troms.", heter det i pressemeldinga.

Det nevnes ikke noe mer konkret enn det, men Salmar sjøl understreker at det i nær framtid vil bli avgjort hvor det nye prosesseringsanlegget skal etableres.

Ennå ikke avgjort

Folkebladet har vært i kontakt med konsernsjef Olav Andreas Ervik i Salmar ASA. Når Folkebladet poengterer at Midt-Troms for første gang er bekreftet som etableringssted for et lakseslakteriet, svarer han noe hemmelighetsfullt at det «sirkler seg inn».

– I pressemeldinga sies det at avgjørelsen vil bli tatt i nær framtid.

– Ja, og det er nok mange som er spente. Det er vi også. Jeg kan ikke komme med mer detaljer nå, for det ville vært uryddig, sier Ervik.

– Lenvik kommunestyre behandler områdereguleringa til Klubben næringspark torsdag. Følger dere med på dette?

– Ja, det er klart vi følger med. Klubben er jo ett av alternativene, så det er interessant, sier Ervik.

360 millioner kroner

I pressemeldinga som Salmar sendte ut torsdag ble det informert om at SalMar i auksjonen på nye laksekonsesjoner har fått tilslag på kjøp av 2.132 tonn MTB (maksimalt tillatt biomasse), til en samlet pris på omlag 360 millioner kroner.

Det vises også til at anlegget, som Salmar planlegger i Midt-Troms, vil bidra til å underbygge Salmars posisjon som et ledende foredlingselskap, med de de positive ringvirkningene det vil gi for sysselsetting, lokalt næringsliv, miljø og verdiskaping for øvrig.

"En industriell satsing i dette omfang, krever en god og stabil tilgang på råstoff til det nye anlegget. Det ekstra konsesjonsvolum som SalMar nå har kjøpt vil være et viktig bidrag til å sikre denne råstofftilgangen», heter det i pressemeldinga.