Blåbygget, rett ved siden av Heimly, er allerede vedtatt solgt i kommunestyret. Torsdag skal politikerne ta stilling til om også «hvitbygget» skal selges. Ei arbeidsgruppe, som utreder bruk og disponering av kommunale bygg, har på forhånd vurdert Heimly som salgbart.

«Hva en ny potensiell kjøper kan være interessert i å bruke bygget til, kan være vanskelig å si på nåværende tidspunkt. Av den grunn tilrådes bygget solgtmed ei høvelig tomt», heter det i saksframlegget til kommunestyret.

Vernestatus vurdert

Heimly ble bygget ut av Indremisjonen i 1916. Bakgrunnen var at man ville gi ungdommen et utdanningstilbud. Skoletilbudet ble driftet fram til midten av 90-tallet. Senere har Heimly blitt brukt til folkehøgskole, forfatterskole og drift av asylmottak. Et bygg med en lang historie med andre ord, noe som også vurderes i saksframlegget.

«Det har vært en del diskusjoner vedrørende vernestatus for hvitbygget. Rådmannen vurderer at bygget bør selges til ny eier som avklarer med aktuelle kommunale og fylkeskommunale myndigheter rammene for fremtidig utbygging og bruk av bygget».

Høystbydende over 500.000 kroner

Kommunestyret skal også vurdere framtida til flere andre bygg under møtet torsdag. Ett av disse er Ørneheimen. Når det gjelder dette bygget innstiller rådmannen på salg. Nærmere bestmt anbefaler rådmannen at Ørneheimen selges til høystbydende over 500.000 kroner, men da så fremst et åpent, registrert og demokratisk lag eller forening tar i tilbudet.

«Dersom det ikke kommer bud fra lag og foreninger, blir bygget til Ørneheimen og tilhørende tomt solgt til høystbydende over takst i det åpne markedet», heter det i rådmannens innstilling.

For øvrig opplyses det i saksframlegget at Ørneheimen har en bokført verdi på omlag 3,5 millioner kroner. Det faktum at bygget i sin tid ble gitt i gave til kommunen fremheves som et moment som tilsier at bygget bør gå til et lag eller en forening.

Rådmannen tar til orde for at Ørneheimen selges til høystbydende lag og forening. Foto: Hermod Larsen