Etter 35 år som rektor og 41 år på skolen skal Knut Pettersen bli pensjonist etter inneværende skoleår. Det ville ikke elevene på skolen, foreldre og husøyværinger la gå hus forbi.

– Jeg forstod først ingenting, men da jeg skjønte at oppstyret var for meg, ble det litt smårørende, forteller Pettersen til Folkebladet.

Overrasket

Da rektoren kom kjørende nedover mot Husøy i morges, ante han ingenting om drømmedagen han skulle få.

– Først så jeg ordene «tusen takk» som hang oppe. Så var det flagg på moloen, men tenkte dette var til pensjonistbussen som skulle på besøk denne dagen. Da jeg kom over moloen stod Husøy-befolkning og tidligere elever og vinket, selv da forstod jeg ikke at det var til meg, ler Pettersen.

Ikke før han stoppet for å fylle bensin, og ble gjort oppmerksom på skolens elever, skjønte han at det hele var til ære for han selv.

– Her kom de pyntet til fingerspissen med kjole, dress og slips. Det viste seg å skulle bli starten på et rimelig storslått arrangement. Skolebarna ordnet til på skolen med varmrøkt krydderlaks og dessert, taler og sang. Det var en ganske svær dag som de kalte for Knuts drømmedag, smiler rektoren.

Pensjonist

1. august er den offisielle datoen da Pettersen ikke lengre er rektor på skolen.

– Nå skal jeg bli pensjonist og kan gjøre hva jeg vil, så får se hva det blir. Kanskje sitter jeg ikke nødvendigvis helt i ro, men har ingen planer. Jeg håper i alle fall å få tid til å plukke multebær, hvis mulig, for det har jeg ikke hatt tid til på flere år, forteller Pettersen.

Han startet sin karriere på Husøy som lærer på 70-tallet og forlot aldri skolen.

– Jeg er jo fra Husøy og trivsel har vært en stor faktor. Hvis man har snille unger, voksne og foreldre. Hva mer kan man forlange da, spør Pettersen.

En ting er han klar på om fremtiden.

– Man trenger ikke som pensjonist å være utslitt, og det føler jeg ikke heller. Jeg er ikke ferdig og tror jeg vil takle den nye hverdagen helt greit, avslutter Pettersen.