Til daglig jobber han som konsernsjef for Troms Kraft og innehar flere verv i konsernet og underkonsern til selskapet. Nå har han takket ja til å være med i konsernstyret til Norges Statsbaner AS (NSB).

– Jeg fikk i hvert fall ikke vervet fordi jeg har reist mye med tog. Jeg synes det er veldig hyggelig og et veldig spennene verv å påta seg. NSB er i en fase hvor det skal skje en betydelig omstilling med utsetting av tjenestene de yter i årene fremover. Vi har vært gjennom en betydelig omstilling i Troms Kraft, og jeg vil tro denne kompetansen er bakgrunnen for å få meg inn i en styreposisjon, sier Semmingsen til Folkebladet.

Spennende

NSB-konsernet er et statlig eid, nordisk transportkonsern, som leverer persontransport med tog og buss, godstrafikk på jernbane

– Dette er et stort selskap med rundt 11. 000 ansatte og et dermed et av de store statsselskapene i landet, så dette blir veldig spennende. Jeg ser frem til å ta starte opp i vervet, sier Semmingsen.

Erfaring

Semmingsen var ansatt som konserndirektør med ansvar for strategi og forretningsutvikling i Troms Kraft, før han i juni 2012 ble konstituert konsernsjef. Og i perioden 2005-2011 var han medlem av styret i Troms Kraft. Videre har han utdannelse innen økonomi, strategi og ledelse fra Høgskolen i Bodø. Av tidligere erfaring har Semmingsen vært administrerende direktør i Nofima Marin AS, administrerende direktør i Stella Polaris AS, banksjef i Fokus Bank og prosjektleder i Utviklingssenteret i Midt-Troms.

– Jeg jobbet også et år i Norges Eksportråd i New York, men det begynner å bli lenge siden nå, legger han til.

Nord-Norgebanen

I disse dager jobber Jernbanedirketoratet med en utredning av Nord-Norgebanen, en foreslått utvidelse fra Fauske til Tromsø.

– Synes du det bør være jernbane også her i nord?

– Det hadde vært fint for Nord-Norge, absolutt. Så jeg skulle gjerne likt å oppleve at vi fikk en ordentlig jernbane helt inn Tromsø, ikke bare den som det i dag serveres øl fra, smiler Semmingsen.