– Det er veldig artig å ha dette på plass. Det er jo et kvalitetsstempel på at arbeidet man gjør blir utført i henhold til bransjestandard, sier Lars Bjørnholm.

Han er eier og driver av Omega Brannvern på Finnsnes, som tilbyr blant annet branntetting, brannisolering av stål og vedlikehold av brannslukkingsutstyr.

Interesseorganisasjonen for brannsikringsfirma, Brannfaglig fellesorganisasjon (BFO), har lenge jobbet for å få på plass en bransjestandard og en sertifiseringsordning for passiv brannsikring. Grunnkurset kom i 2015, og i år kom kurset for spesialisering innenfor passiv brannsikring.

Spesialist i alt

Bjørnholm bestemte seg for at denne sertifiseringen skulle han ha, og fullførte like godt hele nettkurset i vinter.

– Jeg prioriterte dette ganske hardt i vinter og brukte både av jobb-tid og kveldstid, sier han.

Etter grunnkurset er det syv spesialiseringer å velge imellom, alt etter hvilket område man jobber innenfor. Bjørnholm tok alle.

– Jeg mangler eksamen i noen av dem, da det er krav til at man må dokumentere et visst antall timer i praksis og jeg ikke jobber til daglig med alle syv emnene. Men jeg synes det er viktig å ha kjennskap til de andre emnene for å kunne se det store bildet, sier han.

Markering i Bergen

Han fikk utdelt sertifiseringen på årsmøtekonferansen til BFO i Bergen 22.mai. Siden det var det første personellsertifikatet i spesialisert passiv brannsikring som ble utstedt, ble det behørig markert med både utdeling av diplom, kake og taler.

– Det var veldig stas, sier Bjørnholm.

Han sier at han har et inntrykk av at det er litt mangelvare på kunnskap innad i bransjen, og at det er stort behov for en slik utdannelse. Han vil derfor anbefale andre å ta kurset.

– Det er veldig verdifullt, både for å få bekreftet at man kan det man holder på med, men også for å kanskje lære noe nytt. Dessuten har det jo en markedsføringsverdi for bedriften man jobber i at man viser omverdenen at man kan det man holder på med, sier Bjørnholm.

MARKERING: Lars Bjørnholm fikk utdelt sertifikatet og diplom på Brannfaglig fellesorganisasjons (BFO) årsmøte i Bergen i mai. Siden han var den første ble det høytidelig markert med kake og tale. Foto: Privat