Båtfolket får nå gode muligheter til å legge til skjermet av moloen under Millionfisken. Det er betongbrygger på 88 meter lengde, det er fire brygger som har en lengde på 22 meter hver. Millionfisken står for investeringen på en million kroner.

Plass til alle under Millionfisken

Bryggene blir liggende ute hele året. Styreleder i Millionfisken, Torkel Rørstrand forteller at disse er mye mer stabile enn de de har hatt tidligere. Leverandøren Marina Solutions leverer bryggene ferdig oppankret.

– Nå er det på plass. De skal gjøre seg ferdig i løpet av tirsdag. For oss er det en milepæl at vi har permanente brygger i sentrum. Vi sparer en masse arbeid og dugnadstimer i forhold til tidligere da vi lånte flytebrygger av forsvaret, sier Rørstrand til Folkebladet.

– I tillegg skal vi koble på brygga på 48 meter som vi har fra før. Det vil bli gjort i løpet av uka, sier han.

– Hvor mange båter blir det plass til?

– Det er vanskelig å si. Men vi skal ha plass til alle som kommer under Millionfisken, svarer Rørstrand.

– Et løft for hele Salangen

– Gode havneforhold på Sjøvegan er viktig hele året. Nå er det plass til alle gjester som vil komme sjøveien. Men også for dem som bor i Salangen er dette viktig. Det blir satt opp informasjon om hvilke ordninger det blir for leie av plass. Om noen ønsker et lengre opphold går det an å ta kontakt med Millionfisken for en avtale, sier han.

– Dette er viktig for sentrumsutviklingen og et løft for hele Salangen. At dette er på plass vil garantert merkes fremover, sier han.

Rørstrand mener dette kan føre til økt besøk fra steder som Harstad, Narvik og Tromsø.

– Ja, vi har en veldig fin fjord som er skjermet, med gode temperaturer. Vi håper dette bryggeanlegget skal føre til økt båtaktivitet i Salangen fremover, sier han.

Mandag var de nye bryggene på plass i Sjøvegan sentrum. Foto: Morten Dokka