Hans Fredrik Grøvan er i dag stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti (Krf) og sitter i utdannings- og forskningskomiteen. Mandag var han på en besøksrunde i Midt-Troms og fikk et hjertelig gjensyn med skolen han og kona var lærere på for vel 40 år siden.

– I -75 til -83 bodde vi i Rossfjord og var lærere på skolen. Det var artig å være på gamle trakter å se hvordan skolen har endret seg, men samtidig er så gjenkjennelig. Vi har et spesielt forhold til stedet og skolen, der vi først jobbet som lærere, forteller Grøvan til Folkebladet.

Moderne

Spesielt interessant var det for stortingsrepresentanten å se hvordan moderne hjelpemidler er tatt i bruk på skolen.

– Vi ble imponert over whiteboard som de hadde på alle klasserom, spesielt la vi merke til mediateket på skolen. Det virker som de i tillegg til nettbrett har inntatt moderne tid med mye spennende og bra utstyr tilpasset undervisning og et godt miljø for lærere og elever, sier Grøvan.

Det ble et gjensyn ikke bare med skolen, men han og kona traff også på gamle kollegaer.

– Vi traff faktisk på en lærer som jobbet som vikar da vi var der og som hadde vært der siden. Det var veldig hyggelig, så traff vi en annen som var lærer der samtidig som oss, da vi søndag gikk tur på heia mot Tårnvatnet, forteller Grøvan, som også legger til at han i fjerde klasse hadde Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen i sin klasse.

Noe av det Grøvan kommer til å ta med seg tilbake til Oslo, er inntrykket av den store utviklingen som nå pågår i Midt-Troms.

– Det er spennende å se det som skjer med tanke på utviklingen på Finnsnes spesielt. Med utvidelse av kommunen som skjer i nær fremtid, markerer Finnsnes seg som et regionsenter i Midt-Troms på en tydeligere måte enn for bare få år tilbake. Også i kunnskapsparken skjer det mye med desentralisert undervisning på flere fagområder, både med tanke på grunnutdanning, og nært samarbeid med UiT. Det er viktig for regionen og skaper stabil arbeidskraft. Det er ikke lengre nødvendig å reise langt for å ta utdanning og det er inspirerende, å se hvordan en rigger seg utdanning også utenfor de store byene som folk i Midt-Troms drar nytte av, avslutter han.

Rossfjord Skole er mer moderne, men fortsatt gjenkjennelig for ekteparet Grøvan. Foto: Amund G. Hansen