Nærmere bestemt var det i en interpellasjon med tittel «Plast, et evigvarende problem» at Ap-politikeren tok opp plastproblemet, og det konkret rettet imot oppdrettskonsesjonene som fylkeskommunen bruker til undervisning.

– I hvor stor grad er fylkesrådet bevisst denne utfordringen og ser man på andre løsninger for å beskytte miljøet mot plastforurensing?

Bakgrunnen fra spørsmålet var informasjon hun har fått om plastutslipp fra oppdrettsnæringa, hovedsaklig gjennom nedsliting av plastrør.

I sitt svar påpekte fylkesråd for utdanning, Roar Sollied, at akvakultur ikke er verst når det gjelder plastforurensing av hav, men at han likevel deler hennes bekymring når det gjelder plast generelt.

«Regjeringa har foreslått en lov om offentlige anskaffelser som krever at offentlige oppdragsgivere skal innrette sin anskaffelsespraksis slik at den bidrar til å redusere miljøpåvirkning og fremmer klimavennlige løsninger der det er relevant. Ved inngåelse av kommende driftskontrakter for undervisningstillatelser vil det dermed være anledning for fylkeskommunen til å ha spesielt fokus på plastforurensing.»