«Ti på Topp» er blitt et velkjent og populært konsept rundt om i mang en kommune, blant annet har Lenvik sin egen versjon av turkonseptet. Nå kommer nok et tilbud til lenvikværinger som vil ut på tur, men denne gang dreier det seg om det våte element.

Det sørger Egil Arne Nordås for.

Med «7 på Skjæret» er det satt opp sju poster rundt om på skjær, holmer og ness — fire i rossfjordområdet og tre i finnsnesområdet, forteller han.

Inspirert av Harstad

Nordås, som er initiativtaker til opplegget, har lagt til rette med kart og turbeskrivelser slik at folk skal kunne finne frem til postene.

Kart og turbeskrivelse får man når man melder seg på, sier Nordås.

Hvordan har du kommet på dette konseptet?

Jeg er inspirert av Harstad. Jeg vet ikke om de har «7 på Skjæret» i dag, men dette var noe som ble arrangert da jeg bodde der for ti år siden. Jeg tenker jo at det er artig å komme seg ut på havet, og at det er mer motiverende når man har et mål. Dette er noe artig hele familien kan gjøre i lag.

«7 på Skjæret» har også en ekstra liten vri sammenlignet med «Ti på Topp». Med det maritime konseptet skal man nemlig ikke bare finne postene, men man kan — om man ønsker det — bryne seg på litt lett matematisk oppgave.

På de syv postene er det lagt ut informasjon som til sammen utgjør et regnestykke, altså må man ut på alle postene for å finne det endelige svaret, sier Nordås.

Trekker premier

Blant de som kan slå i bordet med riktig svar vil det bli trukket én vinner av en premie. Selv om man ikke besøker alle postene, og sånn sett ikke løser regnestykket, er det likevel mulig å stikke av med en premie.

Det vil også bli trukket en premie blant alle de som har vært på minst fem poster, sier Nordås.

Er disse postene lett tilgjengelige?

Av de sju postene må man ha båt for å komme seg til tre av disse, mens de fire andre også kan nås til fots.

Har det vært mye jobb å sette sammen dette?

Det har vært noen dagers arbeid, men nå gjør jeg dette med bakgrunn i ei kai jeg har kjøpt i Lundefjæra på Finnsnes. Ønsket er å få til aktivitet på fjorden, og på sikt har jeg planer om en reiselivssatsing.

Nordås planlegger også et sjørelatert arrangement under Finnsnes i Fest, som skal ha utgangspunkt i Lundefjæra.