Politiet, Skatteetaten og Statens vegvesen aksjonerte sammen mot en privatadresse i Midt-Troms torsdag denne uken. To personer er siktet i forbindelse med ureglementert verksted-drift. De er siktet for grovt skattesvik etter Straffelovens paragraf 379, som straffes med bot eller fengsel inntil seks år.

Det opplyser politiet i en pressemelding fredag.

Under aksjonen ble det beslaglagt datautstyr og dokumenter som vil bli analysert i den videre etterforskningen. De to som nå er siktet i saken er de politiet mistenker har drevet verksteddriften.

– Politiet mistenker at de to har drevet verksteddrift av et visst omfang hvor det antas å ha vært en betydelig omsetning som ikke er innrapportert til Skatteetaten. Inntekt er ikke innrapportert i selvangivelser, og det er heller ikke levert omsetningsoppgaver med opplysninger om skattepliktig omsetning, opplyser politiadvokat Mona Madsen.

Madsen sier de foreløpig ikke kan si noe mer om hvilken type verksteddrift de to har drevet.

Mange kan ha medvirket

Samtidig er det iverksatt etterforskning av personer som har benyttet de siktedes tjenester. Madsen sier det kan være snakk om et tall på opp mot tresifret antall kunder som har handlet og dermed medvirket til skattesviket.

– Vi kan ikke si det eksakte antallet ennå, men det er snakk om veldig mange, sier Madsen, og fortsetter:

– I etterforskningsmaterialet er det indikasjoner på at det muligens kan være snakk om opp mot et tresifret antall personer som kan ha handlet med disse to personene, sier hun.

Flere kunder ble allerede avhørt torsdag, mistenkt for å ha medvirket til grovt skattesvik.

Etterforskningen fortsetter, og politiet utelukker ikke at flere kan bli mistenkt for medvirkning.

Madsen sier aksjonen torsdag er et resultat av godt samarbeid mellom flere etater, og at de har stort fokus på dette med arbeidsmarkedskriminalitet. Hun forteller at de tidligere hadde en samarbeidskontroll mellom Biltilsynet, arbeidstilsynet og Skatteetaten som førte til aksjonen denne uken.

– Skatteetaten og Statens vegvesen har jobbet med denne saken over tid, og aksjonen torsdag ble gjennomført på bakgrunn av blant annet deres etterretningsinformasjon, sier Madsen.