Dette er «fasiten» etter at Lenvik kommune har gjennomført en anbudskonkurranse om utbyggings- og renoveringsarbeidet på Silsand barneskole. I denne var det NCC som kom med det laveste tilbudet.

– Jeg kan bekrefte at det er innstilt på at NCC får jobben, sier prosjektleder Kato Fredriksen i Lenvik kommune.

Totalt fikk kommunen inn to tilbud i forbindelse med anbudskonkurransen om entreprisen på Silsand barneskole. NCC, som har tilbudt å utføre jobben for 94 millioner kroner (inklusive merverdiavgift), og Aktør som Bygger som la frem en pris på like over 100 millioner kroner.

Dyrere enn først antatt

– Altså en viss differanse mellom de to tilbudene?

– Jada, og når konkurransen går på vurdering av pris ettersom de andre forutsetningene er oppfylte, så er det enklere for oss — altså at det er prisen som er tildelingskriteriet, sier Fredriksen.

I budsjettmøtet i desember 2015 satte Lenvik kommunestyre av 40 millioner kroner til totalrenovering av Silsand barneskole. På dette tidspunktet var det imidlertid ikke gjort en total gjennomgang av bygningsmassen, og estimatene for hva renoveringa ville koste var derfor usikre. Etter utarbeidelsen av et skisseforslag i 2016 ble ramma økt til 70,3 millioner kroner.

Nå — etter en grundig videreutvikling av konseptet for Silsand barneskole, samt etter å ha gjennomført anbudskonkurranse, er det klart at ramma må økes med ytterligere 42,2 millioner kroner. I denne summen er det tatt høyde for nødvendig reserve og administrative kostnader for å gjennomføre byggeprosjektet.

– Man kan ønske seg mange ting, men når det gjelder pris vet man ikke noe endelig før man har forhørt seg med markedet. Det har vi nå gjort ved å kjøre denne anbudskonkurransen, påpeker Fredriksen.

Selv om han gjerne skulle sett at flere entreprenører hadde meldt seg på konkurransen, er han fornøyd med de to tilbudene som kom inn.

– Jeg vil rose de som har gitt inn en pris, for det er en del jobb man må gjøre når det skal regnes på en totalentreprise, sier han.

Politisk velsignelse

Før NCC kan gå igang med arbeidet på Silsand barneskole er det to momenter som må ryddes av veien. Det ene er at entreprenøren som tapte konkurransen har frist på seg til å klage på kommunens innstilling.

– Det kjøres i den anledning en karensperiode der den andre tilbyderen gis en sjanse til å se på og kontrollere materialet, dette i henhold til gjeldende lovverk, sier Fredriksen.

Det andre momentet som må avklares er økninga av ramma til Silsand barneskole. Et enstemmig Lenvik formannskap ga allerede 12. juni tommel opp til dette, og 21. juni skal spørsmålet opp til endelig beslutning i kommunestyret.

– En god pris for kommunen

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med ordfører Geir-Inge Sivertsen (H). Varaordfører Gunnleif Alfredsen (Sp) sier at han håper at også kommunestyret stiller seg bak rammeøkninga.

– Vi må få ordnet denne skolen nå, og vi kommer dessuten ikke til å komme noe bedre ut enn det vi gjør etter den anbudskonkurransen som nå er kjørt. Det laveste tilbudet utgjør mindre enn 30.000 kroner per kvadrameter, noe som er en god pris for kommunen, sier Alfredsen.

Han roser for øvrig arbeidet som er gjort med å utarbeide konseptet for Silsand barneskole. Varaordføreren mener det er gjort et grundig arbeide blant annet på det som går på tomtas beskaffenhet og grunnforhold, samt det å få til et arealeffektiv prosjekt.

– Det er også et konsept som er dimensjonert til en del økning utover det som er i dag, sier Alfredsen.

– Dere har hatt noen saker med økte investeringsrammer i det siste; har kommunen råd til dette også?

– Vi bruker penger som allerede ligger i økonomiplanen, og ikke ved å utvide. Dette gjør vi ved å omdisponere midler, blant annet fra midler som var satt av til utbygging av en ny Finnsnes barneskole.

Varaordfører Gunnleif Alfredsen (Sp) er helt klar på at utbygginga og renoveringa av Silsand barneskole må gjøres nå, og håper derfor at også kommunestyret stiller seg bak en rammeøkning. Foto: Carina Hansen
Silsand barneskole ble bygget i 1957.