– Det er jo helt trøstesløst det været vi har hatt nå. Fordelen er at man kan jo kle på seg når man fryser, det er litt verre når det blir for varmt, humrer Alf Hansen (75) og Gunnvald Blickfeldt.

Sjekk alltid oppdatert lokalvarsel her

De står i regnet i Finnsnes sentrum og slår av en prat i «sjitværet».

–Vi vet jo hvor vi bor og vi må bare akseptere at været er slik, sier Blickfeldt.

– Vi står han av. Det må jo gå over, det har jo aldri vært så dårlig vær før at det ikke har gått over, ler Hansen.

Fint vær torsdag

Etter at nordlendinger i lang tid har måttet holde ut svette sommerbilder fra folk sør i landet, blir nå værkartet snudd på hodet.

VÆRET: Alltid oppdatert lokalvarsel her

Torsdag treffer et kraftig lavtrykk Sør-Norge, som påvirker Nord-Norge positivt.

– Det påvirker oss med at vi får temperaturstigning, sier vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick ved Vervarslingen for Nord-Norge.

For fra å ha temperaturer på ned mot gufne to grader den siste tiden, får Nord-Norge nå en periode med tosifrede temperaturer.

Torsdag blir den fineste dagen denne uka, om prognosene slår til. Det blir litt økende vind, men det blir varm vind med opp mot 18 grader i Midt-Troms.

– Det blir et betydelig værskille torsdag. Det blir godt og varmt de fleste steder i Midt-Troms torsdag. Det blir opp mot 18 grader, og det er jo betydelig mer enn vi har hatt på en stund. Så det er bare å komme seg ut å nyte været, sier Ager-Wick.

Tosifrede temperaturer

For det blir ikke like fint vær i helga. Temperaturene blir litt lavere men holder seg tosifrede på rundt 10-12 grader, og det blir regn og vind ut over dagen fredag.

– Lavtrykket vil gjøre seg mer gjeldene i nord igjennom helga med en god del vind og nedbør, sier Ager-Wick.

Lørdag viser prognosene at det fortsatt blir tosifrede temperaturer, men en god del vind fra sørvest. Det kan også bli perioder med sol.

– Søndag blir det litt kaldere igjen, men like under ti grader, sier Ager-Wick.

– Ser du noe sommervær i sikte i nord neste uke da?

– Nei, jeg ser ikke noe skikkelig sommervær i sikte, dessverre. Men det ser ut som det vil bli tosifrede temperaturer også i neste uke, og kanskje opp mot 20 grader noen dager. Det er en god del lavtrykks-aktivitet i neste uke, som gjør at regn og vind nok vil prege dagene. Men temperaturmessig blir det ikke så verst, sier Ager-Wick.

– Det er ganske trist at det er så dårlig vær, sier Helene Søreng Gamst og Camilla Simonsen (begge 15). Foto: Maria Holm Simonsen
– Det er kaldt, men fint arbeidsvær inne da. Men klart man savner jo sol og sommer, men det blir vell bedre etter sankthans tipper jeg, sier Kåre Isaksen (65). Foto: Maria Holm Simonsen
– Vi vet jo hvor vi bor, så det går greit. Men man begynner jo å bli litt lei regnet og lei av å gå med vinterjakka midt i juni, ler Monica Stenslette (35). Foto: Maria Holm Simonsen
– Det er ikke noe særlig dette været, men jeg hører at bøndene er veldig fornøyd, sier Gerd Signe Hansen (72). Foto: Maria Holm Simonsen