– Vi er svært glade for at Lenvik kommune har reagert positivt på vår bekymringsmelding, sier Magne Rasmussen til Folkebladet.

Det var han som sammen med Christopher Skogstad og Jan Ivar Evenstad sendte en bekymringsmelding om «den nederste» delen av Sven Eidissens veg i fjor. De opplevde nemlig en stadig økende trafikkbelastning på veibiten som knytter sammen Helsesenterveien og Sandvikveien, noe de argumenterte for at ikke var forsvarlig med tanke på veiens beskaffenhet og alle skolebarna som ferdes langs veien.

Suksessfaktoren

Rasmussen sjøl har ei klar oppfatning av hvorfor det har gått så greit for initiativgruppa å oppnå det de ønsket, nemlig at det blir forbudt med gjennomkjøring på veibiten de ropte varsku om.

– Vi tror at suksessen med hele prosessen bunner ut i at vi ikke har sendt kommunen et «sutrebrev» eller et «kommunen er dum»-brev. Vi var bekymret for ungene som sokner til veien, og vi sendte derfor ei bekymringsmelding. Vi har hatt en god og positiv dialog med kommunen hele veien, understreker Rasmussen.

Hågen også

Fagleder ved Trafikkontoret i Lenvik, May-Heidi Øfstbø, opplyser at gjennomkjøring forbudt-skiltet i Sven Eidissens veg kom på plass nå nylig.

– I tillegg er det skiltet på samme vis i Hågen, sier Øfstbø.

– Dere tok bekymringsmeldinga på alvor?

– Ja, for vi håper jo at folk skal bruke hovedveiene, og ikke de små veiene imellom. Det er skoleunger som går opp og ned der, og det er heller ikke fortau på disse veiene, så da er det tryggest for ungene når det ikke er anledning til noen gjennomkjøring, sier Øfstbø.

Et drøyt halvt år har det tatt siden kommunen mottok belymringsmeldinga til skiltene kom opp.

– Det har gått ganske radig?

– Det kunne gått fortere, men så er det slik at vi ikke setter ned skilter på vinteren så fremst vi ikke er helt nødt. Det er fordi is og snø gjør det vanskelig å plassere skilt. I tillegg har vi nå på våren prioritert kosting, veistikkeplukking og sånne ting først, sier Øfstbø.

Det er Statens Vegvesen som har stått for selve skiltvedtaket, mens politiet er hørt om tiltaket. Alle parter har sagt seg enige i at det er nødvendig med gjennomkjøring forbudt-skilt i Hågen-veien og Sven Eidissens veg.

– Det eneste ønsket politiet hadde var at det på underskiltet skulle stå presisert hvor forbudet gjelder.

– Er folk flinke til å etterkomme slik skilting?

– Det må nesten politiet uttale seg om, men jeg tror det har en virkning. Jeg håper i hvert fall at folk forholder seg til skiltinga.

Fagleder: May-Heidi Øfstbø ved trafikkontoret i Lenvik. Foto: Maria Holm Simonsen Foto: Maria Holm Simonsen