– Det begynte veldig bra da vi åpna men siste halvannen uke har det gått tregt, sier Lisbeth Bårdsen Semb.

Tirsdag er det få kunder innom men de kunne til gjengjeld velge og vrake i et godt utvalg med blomster sjøl om det er langt i fra sommertemperaturer og det regner.

Hardføre sorter

– Nå er det vente tosifra temperaturer fra torsdag; da tar vel salget seg opp?

– Ja, da tar det seg opp igjen. Men nå er det tid til å plante uansett fordi de utvikler seg godt på denne tida, fastslår hun.

Selv om været skulle slå feil, har Bårdsen hagesenter et godt utvalg av planter som tåler litt en tøff nordnorsk sommer. Hun trekker fram flere typer som knollbegonia.

– De tåler godt å stå ute uansett forhold og er populære på for eksempel kirkegårder. I tillegg er margeritter av alle typer et godt valg i dårlig vær.

Blir været bedre? Sjekk alltid oppdater lokalvær her!

Best under tak

– Tidligere var Petunia langt mer populære men med noen dårlige somre har salget gått ned. Men de er jo så vakre sier hun og ser ut over et digert bord med store blomster i sterke farger.

– Disse passer best ute under et tak, sier hun, for eksempel i en ampel.

Stauder og busker

Skulle ikke fristelsen være stor for å sette ut blomster nå, er stauder og busker alltid et godt valg, framhever hun.

– Vi tar bare inn det som tåler vårt klima fra H6 og oppover. Det går mye i steinbedsplanter og det det begynner å bli litt utleita på stauder, sier hun.

For de som har alt er det flere som prøver seg på frukttrær som epler. – Busker er veldig lettvint og holdbart og vi har alt fra ting som passer til hekk og til solitærtrær.

– Plantene er godt tilpasset innlands- og kystklima, framholder hun.

– Det begynte veldig bra da vi åpna men siste halvannen uke har det gått tregt, sier Lisbeth Bårdsen Semb hos Bårdsen hagesenter i Salangsdalen, med et knippe margeritter og knollbegonia. Foto: Ulf Antonsen