Av 20 tomter er tre solgt og resten legges på det åpne markedet i juni. To av tomtene skal være flerbruksbolig mulig i form av et rekkehus.

Boenheter

Kenneth Hagensen, daglig Leder i Boligmesteren AS, er det som har kjøpt tomtene og som skal bygge det som kan bli rekkehuset i feltet.

– På de to tomtene så får vi tippe maksimalt åtte boenheter. Om det blir rekkehus, flermannsbolig, eller firemannsbolig, det er ikke banket inn, så det vet vi ikke enda, sier Hagensen.

– Hvis interessen for et slikt bygg er stor, kan det bli flere?

– Jeg mener det største markedet ligger i førstegangsetablerere. Det finnes flere tomter i feltet, så muligheten er der. Vi har ikke lagt noen konkret avtale på dette i dag, men det kan jo bli en realitet etterhvert, sier Hagensen.

Tomtene

Feltet består av tre rekker med tomter, som alle i dag har fått tilgang til vann og avløp. Tomtene strekker seg fra 700 kvadratmeter til et mål, har en startpris på 1,5 millioner. Det mener grunneiere Andreassen og Jan Hugo Rasmussen er innenfor der markedet ligger i dag.

– Det er to tomter på nedre rekke og to på andre som blir lagt ut i første omgang. Så vil det også være mulighet å by på tomtene når de blir lagt ut. Er det stor interesse mener vi dette er den beste måten å avgjøre hvem som får tomta. I tillegg har vi to tomter som ligger Jan Hugo sitt hus, mot Silsand nord, sier Andreassen.

– Vi må se på interessen først, før vi vurderer startprisen, ligger Rasmussen til.

Tre av tomtene på Rasmussens eiendom kan komme i konflikt med høyspentsledningene som i dag ligger over bakken. Men grunneierene tror på en løsning med Troms Kraft.

– De har sagt at de ønsker å ligge linja i bakken opp til trafoen i området, det synes vi kan bli bra, og håper at dette lar seg gjennomføre, sier Andreassen.

Sammen med Senja Avfall skal Sarabakken boligfelt få en topp moderne avfallsløsning.

– Dette vil være med å gi noe ekstra til feltet og vil bli en felles avfallplass til dette feltet og Silsand Nord. Anlegget vil bli elektronisk og ned i bakken. Vi håper at vi to-tre år fremover i tid kan etablere dette. Avfallssystemet er et veldig bra, da slipper hver enkelt tomt å ha disse søppeldunkene på si tomt, informerer Andreassen.

Grunneiere vil da ta en tredjedel av kostaden og utføre gravearbeidet. Senja avfall dekker det resterende beløpet.

Marked

Til sommeren skal de fire neste tomtene legges ut for salg.

– Det som gjøres i dag er at strømmen føres til tomtene. Når det er gjort blir veien ferdig og i løpet av juni er hele området opparbeidet. Nå skal vi måle opp tomtene og legger de ut for salg, informerer Andreassen.

Han tror tidligst en kan se byggeaktivitet blir til høsten, men mest sannsynlig ikke før til neste år.

– De som har kjøpt må så søke om byggetillatelse og slikt, så det tidligste en kan se byggeaktivitet her blir nok utover høsten. Det er uten at jeg kan svare for entreprenørene, som slik jeg forstår det nok har en del arbeid allerede planlagt i år. Så de som skal bygge må nok stille seg i kø, avslutter Andreassen.

Øverst i feltet, men nærmest Gisundbrua peker Geir-Tony Andreassen (midten) på området som kan bli rekkehus, flermannsbolig, eller firemannsbolig i feltet. Foto: Carina Hansen
I dag har feltet fått opparbeidet vann og avløp til alle tomtene. Det er Silsand Maskin som har fått hele oppdraget med Sarabakken boligfelt. Foto: Carina Hansen
Feltet som består av tre rekker fordelt på 20 tomter. Her Viser de nederste feltene, skog ned mot havet skal vike for hus og utsikt med tiden. Foto: Carina Hansen