I disse dager får du dette kartet i postkassen din:

– Bare å finne en fin tur

Midt-Troms friluftsråd sender nå ut et turkart over Midt-Troms, i de åtte kommunene som er tilsluttet rådet.

KART Monika Stenbakken viser frem turkartet som er spredt ut i postkassene i åtte Midt-Troms kommuner.  

nyheter

Nå er det nær sagt ingen unnskyldning for å komme seg ut på tur i marka.

– Med dette kartet som inspirator kan du finne veldig mange tips til turer i Midt-Troms utover sommeren og høsten.

Det sier Monika Stenbakken som har laget og utformet det nye turkartet.

Utvalgte turer i hver kommune

Kartet legges ut i postkassene i Målselv, Bardu, Tranøy, Torsken, Berg, Lenvik, Sørreisa og Dyrøy. I tillegg til selve kartet finnes det en beskrivelse av fire turer i hver kommune som kommunen selv har funnet ut er de beste i sin kommune.

– Det er jo turer med forskjellig grad av vanskelighet, noen er tøffe, andre litt lettere, sier Stenbakken.

Hun forteller at friluftsrådet vil ha en egen fotokonkurranse på Instagram der det på høsten blir trukket ut noen vinnere, og det vil også bli delt ut premier til de som måtte ha klart å gjøre unna alle 32 turene i de åtte kommunene.

Når vi spør Stenbakken om hun kan nevne noen utfordrende turer fra kartet, nevner hun Børingsfjellet i Sørreisa, en tur på rundt ti kilometer der man kommer opp i en høyde på 1001 meter, samt nord-Kista der man må gå totalt rundt 20 kilometer og vil nå en høyde på 1003 meter.

Håper folk blir inspirert

Stenbakken sier at man håper at kartet skal bli en inspirasjon for folk til å ta seg en eller gjerne flere turer ut i marka.

– Kartene har flere fine bilder, litt informasjon om nasjonalparker, om friluftsleire i området, og naturvettregler. Man finner også navnet på en nettside hvor man kan melde inn hvor mye bær man har plukket.

– Vi har jo ikke akkurat hatt noe kjempevær i første delen av juni, så hvis det er noen som bestemmer seg for å gå turer der man havner høyt bør man på forhånd undersøke om det har falt eller ligger snø der. Det er jo selvfølgelig viktig å ha godt med seg godt med klær på slike turer, i høyden kan det jo fort bli en del vind.

Stenbakken forteller at kartet har vært ferdig siden i mai, men at det først i disse dager legges ut i postkassene til husstandene i de åtte kommunene.