Avgjørelsen om hvor Salmar skal plassere sin kommende storsatsing i Troms har trekt ut i tid. Oppdrettsselskapet tok i fjor initiativ til å kartlegge mulighetene for og mulig plassering av et teknisk avansert og fremtidsrettet industrianlegg i Troms fylke; nærmere bestemt et slakteri- og videreforedlingsanlegg til 600 millioner kroner et sted nord for Harstad og sør for Tromsø.

Sluttanalyser

Selv holder Salmar fortsatt kortene tett til brystet. I en e-post til Folkebladet mandag ettermiddag forteller konsernsjef Olav-Andreas Ervik at de nå er i gang med sluttanalyser av innkommende svar knyttet til deres henvendelse om å kartlegge mulighetene for plassering av industrianlegget.

– SalMar gjennomfører nå sluttanalyser av innkommende svar knyttet til vår henvendelse. Dette har vært en lang og grundig prosess der svarene har blitt vurdert opp mot en rekke ulike kriterier, skriver Ervik, og fortsetter:

– Ledd i en større satsning

Ervik opplyser at anlegget vil få store ringvirkninger i nord.

– Anlegget vil – når realisert – gi store positive ringvirkninger for hele landsdelen. Dette i form av investeringer, sysselsetting og vekst i tilstøtende industri, sier han.

Og anlegget er bare starten på storsatsingen til Salmar i Troms.

– Vår ambisjon er å bygge ut en stadig bredere og mer komplett verdikjede for sjømatproduksjon i nord. Nevnte anlegg er et ledd i denne satsningen, som en viktig del av en større helhet. Vi har ambisjoner om at denne verdiskapende aktiviteten fra SalMars side skal omfatte og gi positive ringvirkninger for kystsonen i hele Troms, opplyser Ervik.