Kommuneoverlege Aslak Hovda Lien beklager tabben og skjerper rutiner for dobbeltkontroll ved legevakta på Finnsnes, skriver avisa Nordlys.

Både Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) og den interkommunale legevakta på Finnsnes har registrert en hendelse med feilmedisinering ved legevakta tidligere i år.

Intravenøst

Ifølge kommuneoverlegen gjelder avviket en pasient som skulle ha flytende paracetamol, men som ved en feil i stedet ble gitt antibiotika intravenøst.

Feilmedisinering med antibiotika kan potensielt være alvorlig dersom man er allergisk mot medikamentet. I det omtalte tilfellet skal imidlertid ikke feilen ha ført til alvorlige konsekvenser for pasienten.

- Så langt vi vet så ser dette ut til å ha gått greit, og det har ikke ført til varig skade for noen, sier kommuneoverlege Aslak Hovda Lien til Nordlys.

Tabbe

Årsaken til feilmedisineringa skal være en tabbe der personell ved legevakta rett og slett tok feil medikament, og ikke sørget for dobbeltkontroll.

- Vi må bare legge oss flate og beklage dette. Dette skal vi lære av. Vi må bli nøyere på dobbeltkontrollen der vi sjekker at det er rett medikament og dosering, sier Hovda Lien til avisa.