Det er Senja tingrett som har kommet frem til at lenvikmannen skal fratas førerkortet i totalt sju måneder. Bakgrunnen er en kollisjon som mannen forårsaket i februar i år.

I dommen beskrives det hvordan han på grunn av uoppmerksomhet og/eller for høy fart etter forholdene fikk skrens på tur ut av en sving, noe som resulterte i en kollisjon med to møtende personbiler. Kollisjonen endte i noen lettere personskader, samt materielle skader på de tre bilene.

Dekk manglet pigger

I forbindelse med straffutmålinga peker retten på det som et skjerpende moment at mannens uaktsomme kjøring førte til trafikkuhell med materielle skader på de involverte bilene og lettere personskader. Det vises også til at bakdekkene på mannens bil manglet pigger og var slitte.

I formildende retning er det lagt vekt på at mannen avga en uforbeholden tilståelse. Som en følge av tilståelsen «sparte» mannen seg for 2.000 kroner. Uten en slik erkjennelse ville nemlig boten mannen må betale blitt på 12.000 kroner, i stedet for 10.000 kroner som ble enden på visa.

Stod på sitt

Slik det fremstår i domsdokumentet fremstår det imidlertid som om rettens avgjørelse om inndragelse av førerkortet som smerter mest.

«I den foreliggende saken har siktede forklart at han i det daglige opplever store praktiske problemer ved å være uten førerkort, og at dette påvirker ham selv og hans arbeidsforhold, hans tidligere kone og barna hans», heter det i dommen.

I retten la mannen også frem en erklæring fra sin arbeidsgiver, samt at han forklarte at han risikerte å miste jobben dersom han ikke fikk tilbake førerkortet sitt. Tingretten står imidlertid på at han skal fratas «lappen»

«Retten kan ikke se at virkningen av tapet av føreretten fremstår som vesentlig mer byrdefull for siktede enn det en normalt kan regne med.», heter det i dommen.

I utgangspunktet ser retten det, med bakgrunn i kollisjonen, riktig å frata mannen førerkortet i fire måneder. Ettersom mannen hadde tre aktive prikker på førerkortet da ulykka fant sted, er det lagt til ytterligere tre måneders tapstid på dette — totalt sju måneder.