Bjørn angrep saueflokk — bonde fortviler

Fem sauer er funnet og bekreftet drept av bjørnens herjinger og flere sauer er savnet i Indre Troms.
nyheter

Det er NRK Troms som melder om dyretragedien som utspant seg i Bardu rett før helga.

– Angrepet varte i fem timer fra det startet rundt klokken 21 fredag kveld, og siste sau døde klokka to natt til lørdag. Den ene sauen ser ut til å ha overlevd selve angrepet, men har til slutt stupt med bakbeina rett bakover i et siste forsøk på å komme unna bjørnen, med innvoller og tarmer hengende ute, forteller den fortvilte bonden Karl-Oskar Fosshaug til NRK.

Han sier at det var et forferdelig syn som møtte ham. Han forteller om overlevende lam og sauer som er splittet fra hverandre og spredd over hele lia og at det står mange små lam igjen alene.

– Angrepet har skjedd unormalt tidlig i beitesesongen. Det verste er at den siste flokken ble sluppet ut på beite fredag kveld klokka 20.30, altså bare en halvtime før angrepet startet 500 meter unna, forteller han til NRK.

Det er gitt skadefellingstillatelse på en bjørn etter angrepet på sauene, og det har i helga pågått søk etter den med jaktlag og hunder.