I år arrangeres camp Senja for sjette året på rad på Senja videregående skoles avdeling på Gibostad.

Campen er for elever i Troms fylke som går i åttende klasse, og er delt inn i blå og grønn camp.

Det er 42 påmeldte elever; hvor 21 har søkt seg til blå og 21 til grønn. Det er litt færre deltakere enn i fjor hvor det var 66 deltakere.

– I fjor var det rekordmange elever, og egentlig nesten litt for mange. Cirka 50 deltakere er det ideelle, sier prosjektmedarbeider Barbro Straumsnes fra Senja videregående skole.

På årets camp er det 14 elever fra Tromsø, seks fra Harstad og resten fra forskjellige steder i Midt-Troms.

15 ulike aktiviteter

Campen starter fredag ettermiddag med felles aktivitet i skogen. Her blir det lagt opp til både skytetrening, rappellering med Finnsnes klatreklubb, kanopadling, gå på line og natursti med hinderløype og konkurranse.

Lørdag blir de som har valgt blå camp tatt med på fisking og i navigasjonssimulator mens de som har valgt grønn camp får være med på dyrestell og gårdsbesøk med hest. Om ettermiddagen blir det grilling og fellesaktiviteter.

Søndag skal elevene få kjøre RIB, og de får prøve seg i melkespannkonkurranse, knyte knuter, spleise tau og slå opp telt. Søndags ettermiddag blir det lagt opp til en quiz, før det så blir hjemtur.

Og elevene får virkelig prøvd seg utendørs på nordnorsk sommervær.

– Det blir det beste utelivet i helga med tanke på at det har meldt både regn og haggel. Men vi har kjeledresser til alle som skal på havet, og vi har bedt alle foresatte om å sende med elevene varme klær. I fjor måtte vi bed dem sende med solkrem og badetøy, ler Straumsnes.

Rekruttering

Målet for campen er å øke interessen innen skolens fag.

– Vi ønsker å vise fram hva naturbruk er, både blå og grønn linje, for å rekruttere flere elever, forteller Straumsnes.

Campen har også ført til større rekruttering til skolen, ifølge Straumsnes.

– Vi ser at flere av elevene som har vært på camp kommer tilbake på utprøvingsdagene både i niende og tiende klasse. Og mange begynner så på naturbruk når de begynner på videregående skole, sier hun.