Hogne Eidissen, prosjektleder og fremtidig rådmann for Senja kommune bekrefter at innbyggere som har kommet med innspill på folkemøtene vil se resultater av dette når planene kommer på høring senere i år.

– Forutsetningen er at folk vil kjenne seg igjen å se resultatene. Skulle det ikke bli slik, har vi ikke gjort en god nok jobb. Det kom mange gode forslag og innspill, så klart dette skal med, sier Eidissen til Folkebladet.

På høring

Tema i folkemøtet har vært kommuneplanens samfunnsdel og nærdemokrati. Det er når disse kommer på høring at innbyggere vil kunne gjenkjenne sine innspill.

– Vi skal på en ny runde med folkemøter når planene er ute på høring. Det vil ikke bli hensiktsmessig å ha like mange møter som vi har nå, men her tenker vi folk vil se spor etter sine innspill. Vi skal være representert med møter i alle kommunene, sier Eidissen.

Hensikten bak folkemøtene som ble gjennomført i 11 runder nå i vår, var å spre kunnskap, skape entusiasme og bygge omdømme. Videre opplyste prosjektgruppa i forkant at i den grad der er mulig, vil innbyggerne få informasjon om, og svar på, hvordan den nye kommunen vil se ut og hva de kan forvente seg av nye Senja kommune.

God oppslutning

Prosjektlederen er fornøyd med oppslutningen på folkemøtene.

– Det har vært totalt sett ganske stor oppslutning, alt fra 19 personer på Silsand til 88 i Gryllefjord og Medby. Dette er en trend som er helt vanlig. Det er best oppslutning jo lengre du kommer fra sentrum. Det er viktig å presisere at de som kom på Silsand var genuint interessert og jobbet godt i gr oppgavene, slik de også gjorde ute i bygdene, sier Eidissen.

Givende

Han sier mange var positive til sammenslåingen, men selvfølgelig også noe skeptikere, dette kom ikke som en overraskelse.

– Det har vært spennende å være ute på flere steder og dette må en være med tanke på de som faktisk bruker sin tid på ettermiddagen på å være der. Ordførere i hver kommune ble med på rundene og det har vært utrolig givende å være på dette å høre hva folk har kommet med innspill, avslutter Eidissen.

SILSAND: 19 møtte opp, men var genuint interessert i informasjonen og tilbakemeldinger til den nye kommunen. Foto: Senja2020
MEDBY: Ordførerene, her representert med Fred Ove Flakstad i midten, var med å informerte på hvert folkemøte i deres respektive kommuner. Foto: Senja2020