Fredag hadde Lenvik kommune møte om søkerlista til Kårvik skole. Kun to søkere ønsker rektorstillingen. Den lista skulle kommunalsjef Rune Hoholm ønske var lengre.

Generelt er det ikke mange søkere til rektorstillinger. Det har vært lave søkertall de siste seks årene, sett bort fra rektorstillingen på Finnsnes ungdomsskole. Da hadde vi seks-åtte søkere. Det er ikke godt å si hvorfor det ikke er flere som ønsker seg lederstilling på skolen, sier Hoholm til Folkebladet.

Hoholm sier det å være rektor en spennende stilling, men at det er utfordrende.

Man får muligheten til å påvirke utviklingen til skolen, men på den andre siden er det mer press å sitte i lederstillingen. Det er mange forventninger til hvordan man skal prestere, både fra ansatte, elever, foreldre og politikere. Ikke er det så stor lønnsforskjell ned til lærere med topp ansiennitet heller, sier Hoholm.

Lederstilling

Han opplyser at det er flere hundre lærere i kommunen, men at det er åpenbart at få ønsker seg en lederstilling som rektor.

Kanskje de ikke har tenkt tanken selv at de kan være egnet til å gå over til rektor- stilling. Men det er vanskelig å peke på hva som kan være årsaken. Det er også slik at rektor jobber oftest flere dager, både før og etter skolestart, sier Hoholm.

Likt for andre

Han påpeker at også andre kommuner sliter med de samme utfordringene.

Det vises også i nabokommunene som ikke har så stor søkermengde heller. Også på lærersiden i bygdene har det vært en utfordring, men også på Silsand skole og barneskole. Det har vært en mangel på lærersiden de siste årene, slik er det bare, sier Hoholm.

Viktig

Han opplyser om at det er en viktig jobb å få på plass.

Det er klart at så nært til sommeren haster det å finne en løsning. En rektor er en viktig jobb og det haster å finne en løsning.

Til uken skal kommunen ha en avklaringsrunde for å vurdere om de to søkerene er kvalifiserte til rektorstillingen på Kårvik skole.

FÅ SØKERE: Kommunalsjef i Lenvik kommune skulle ønske flere søkte på lederstillinger i skolen. Foto: Maria Holm Simonsen